Política 25/11/2017

Els joves socialdemòcrates volen combatre l'abstenció electoral

La JSA ha triplicat el nombre de membres que volen participar i opinar en la formació

Ara Andorra
2 min
D'esquerra a dreta, la secretària de la JSA, Liliana Ribeiro; el coordinador, Pere Baró; la tresorera, Cristina Valens, i la consellera del PS al comú d'Escaldes-Engordany i membre de l'executiva del partit, Cèlia Vendrell.

Andorra la VellaQiue la veu de la joventut s'escolti i es tingui en compte a l'hora de dissenyar les polítiques. És l'objectiu dels membres de la Joventut Socialdemòcrata d'Andorra (JSA), que aquest dissabte ha celebrat la seva tercera assemblea des que es va constituir. I perquè els joves tinguin el pes que es mereixen, la JSA vol convèncer la gent de la seva edat que voti, que no s'abstingui en les eleccions (en les últimes comunals, l'abstenció va rondar el 50%). "Volem explicar als joves que aquest projecte els representa", ha destacat el coordinador de la JSA, Pere Baró. "Volem fer avançar el país, treballar per la societat, i que les lleis es facin pensant en la gent, no per als poderosos", ha afegit Baró.

Al principi, la JSA estava formada per uns cinc membres, però, un any després, la xifra s'ha triplicat i ja en són una quinzena. Ni tots estan afiliats al Partit Socialdemòcrata (PS) ni tots són de nacionalitat andorrana. "Som un grup molt divers, i no discriminem ningú. Tothom pot participar i dir la seva", han advertit.

En les trobades de la JSA, els joves posen en comú quins temes els preocupen. L'any passat, es va organitzar una taula rodona sobre aquesta temàtica, i la conclusió va ser que a la joventut andorrana li inquieta, sobretot, trobar feina, l'accés a l'habitatge i els drets socials. Aquests anhels s'han traslladat al PS perquè els incorpori al seu programa. La pròxima taula rodona tractarà sobre les polítiques d'igualtat.

Una de les membres de l'executiva del PS, Cèlia Vendrell, present aquest dissabte a l'assemblea, ha ressaltat que "volem engrescar la joventut, que sàpiga que hi ha un partit d'esquerres que la té en compte". De fet, hi ha tres membres de la JSA que formen part de l'executiva del PS. "Volem que els joves ens donin confiança, passar el missatge que no estan sols", ha conclòs Vendrell.

El primer punt de l'ordre del dia de l'assemblea de la JSA –a la qual s’hi han afegit representants de l’executiva del PS com Cèlia Vendrell, Evarest Vilaginés o Mari Carmen Sánchez– ha estat la renovació de la direcció. Continuen Pere Baró com a coordinador, Cristina Valen com a tresorera i Liliana Cristina Ribeiro com a secretària. A ells s’hi sumen els nous vocals, Tomàs Gonzàlez, Fabio Rolo i Marlene Maldonado.

stats