Política20/04/2016

Ld'A vol saber si Cinca era accionista de l'empresa propietària de la panamenya Mariette Holding

Els liberals creuen que Cinca està esquivant les seves responsabilitats com a persona pública

Ara Andorra

Andorra la VellaLiberals d'Andorra ha exigit en un comunicat de premsa que el ministre de Finances, Jordi Cinca, expliqui tota la veritat sobre els Papers de Panamà i les informacions “poc estètiques” que s'han publicat en diferents mitjans que l'impliquen en les tasques de transport de lingots d'or en brut, provinents de Costa de Marfil, entre Barcelona i Andorra. Així doncs, pregunten si la seva relació amb l'empresa Orfund S.A., que era propietària de la societat panamenya Mariette Holding Inc, era simplement laboral o comprenia un estatus o condició accionarial dins d'aquesta empresa o d'alguna de les seves branques societàries. Consideren que es tracta d'episodis “massa foscos i poc clars”, i titllen les explicacions que fins ara ha donat el ministre de “pobresa argumental”.

Els liberals constaten que es mantenen, i fins i tot augmenten, els dubtes que planen sobre l'afer dels Papers de Panamà i creuen que Cinca està esquivant les seves responsabilitats com a persona pública amb explicacions que “es troben al límit de la veritat, quan no de l'engany o la mentida”.

Cargando
No hay anuncios

Finalment, Ld'A critica que per tot plegat s'està malmetent la imatge del país i exigeixen la veritat, i en cas que Cinca hagi faltat a la mateixa, que actuï en conseqüència d'acord amb les seves pròpies paraules.

Ld'A presenten tres demandes d'emparament al síndic

Cargando
No hay anuncios

Judith Pallarés, Jordi Gallardo i Carles Naudi d'Areny-Plandolit han presentat tres demandes d'emparament al síndic després que el Govern no els hagi contestat a la informació demandada en relació al preu de l'energia i a les notes verbals i/o papers intercanviats amb els Estats Units durant el període 2014-2015.

En aquest sentit, els liberals entenen que les negatives del Govern no estan fonamentades en dret.