Política 11/02/2019

Les lleis de transparència i de família no, la resta sí

Mateu reitera que "és normal" que a finals de la legislatura hi hagi "certa opressió" per acabar d'enllestir textos

Clara Garnica
2 min
Una sessió del Consell General. / Arxiu ANA

Andorra la VellaEl síndic general, Vicenç Mateu, ha informat que de totes les lleis que hi ha pendents només dues no arribaran a temps per ser debatudes a la sessió del Consell General prevista per a aquest divendres (i que es podria allargar fins dissabte en cas que no acabés). Es tracta de la proposició de llei qualificada de la persona i de la família (impulsada pel grup demòcrata) i la proposició de llei qualificada de transparència i accés a la informació (del grup liberal). La resta, un total de vuit, "sí que passaran", ha assegurat.

Mateu ha afegit que tampoc passaran per a aquesta legislatura un conveni sobre el tabac entrat a tràmit parlamentari pel Govern fa una setmana i la proposició de llei d'actius virtuals, impulsada pel conseller general d'Unió Laurediana-Independents de la Massana, Carles Naudi, perquè "fa pràcticament quinze dies que es va discutir".

Pel que fa la resta, seran debatudes al ple de finals de setmana: el projecte de llei del pressupost del 2019, el projecte de llei de regulació de l'establiment de preus mínims de venda dels productes del tabac, el projecte de llei de la responsabilitat penal de les persones menors d'edat, el projecte de llei dels drets dels infants i els adolescents, el projecte de llei del servei d'acció exterior i de la carrera diplomàtica, el projecte de llei qualificada de tècniques de reproducció humana assistida, el projecte de llei de modificació del Codi de l'administració i el projecte de llei sobre els requisits organitzatius i les condicions de funcionament de les entitats operatives del sistema financer, la protecció de l'inversor, l'abús de mercat i els acords de garantia financera.

Mateu ha reiterat que "és normal" que a finals de la legislatura hi hagi "certa opressió" per acabar d'enllestir textos que estan a tràmit parlamentari. I més tenint en compte com va començar, amb l'esclat de la crisi de Banca Privada d'Andorra, que va obligar al Govern a dedicar-hi "molt temps i moltes energies".

stats