Política 01/10/2019

López no pot preguntar a Macron sobre l'avortament

El PS volia interpel·lar el president francès al Consell d'Europa

Joan Ramon Baiges
1 min
El president de França, Emmanuel Macron, ahir davant del fèretre de l’expresident Jacques Chirac.

Andorra la VellaEl president francès, Emmanuel Macron, ha participat aquest dimarts davant l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa però no ha tingut l'oportunitat de respondre a la pregunta que el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, volia fer-li sobre el dret a l'avortament a Andorra. Segons ha explicat López, al final no hi ha hagut preguntes perquè Macron ha arribat tard i ha superat el temps que tenia per a la seva intervenció.

La intenció del polític del PS havia aixecat malestar en alguns cercles, en considerar que Estrasburg no és l'escenari idoni per interpel·lar el copríncep francès sobre aquest afer.

López s'havia inscrit per poder fer una pregunta al Consell d'Europa. "A Estrasburg plantejarem tots aquells temes que no hem pogut parlar aquí a Andorra", va indicar López després de la visita de Macron a Andorra; és a dir, avortament, nacionalitat, matrimoni per a tothom, "tot allò relacionat amb els drets fonamentals que es pot tractar en un escenari com és el Consell d'Europa".

Finalment no ha estat possible. Macron ha alertat en el seu discurs sobre les "persones que abusen" en presentar demandes d'asil, i ha posat com a exemple a les que procedeixen de països considerats segurs.

stats