Política 02/09/2020

Marsol i Gili: un cara a cara pel sentit únic del carrer Sant Andreu

Es reuniran divendres per abordar la contunïtat de la prova pilot, que no agrada gens al comú d'Escaldes-Engordany

Ana
1 min
Carrer Sant Andreu. / ARXIU ANA

Andorra la VellaLa cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, i la cònsol major d'Escaldes, Rosa Gili, es reuniran divendres al matí per abordar la continuïtat del sentit únic de circulació al carrer Sant Andreu, que ara mateix es manté així per una prova pilot iniciativa del comú capitalí. La trobada es durà a terme a petició del comú d'Andorra la Vella i tindrà lloc a la seu de la casa comuna escaldenca.

Segons ha expressat en un comunicat d'aquest dimecres el Comú d’Escaldes-Engordany, "aquesta és la via adient que havia d’haver-se dut a terme des del primer moment de la prova pilot per a assolir una real comunicació sobre les intencions, objectius i operatives derivades del tall, ara ja existent, al carrer Sant Andreu".

Tal com va explicar en el seu moment Marsol, la prova pilot és una mesura de pacificació del trànsit als carrers Bisbe Príncep Iglesias i Creu Grossa que, segons el comú d'Andorra la Vella, "darrerament s’havien convertit en una via amb una elevada afluència de vehicles que circulen a alta velocitat".

Està previst que la cònsol major d’Escaldes-Engordany aprofiti la reunió per tractar sobre la idoneïtat de la prova pilot en sí, abans de parlar sobre els resultats de la prova, "atès que es reitera en la idea que la mesura segueix essent poc encertada", han declarat des del comú.

En aquesta mateixa línia, l’anunci del Comú de la capital per a perllongar la prova pilot fins a final de setembre pot derivar, a ulls del Comú d’Escaldes-Engordany, en un important nus de col·lapse de mobilitat a escala nacional, atès l’imminent inici del curs escolar.

stats