Política 12/07/2018

La minoria d'Escaldes-Engordany demana sectoritzar millor els trams d'obres de l'avinguda Carlemany

PS+I i L'A posen de relleu que els comerciants de la part alta s'han vist afectats i volen evitar els talls de carrer quan no s'hi estiguin fent treballs, de cara a la segona fase d'embelliment

L. M.
3 min
Cèlia Vendrell i Marc Magallón, en un moment del recorregut per les obres de l'avinguda Carlemany, aquest dijous. / L. M.

Escaldes-EngordanyA les portes de la Festa Major d'Escaldes-Engordany, i a punt de finalitzar la primera part de les obres de l'avinguda Carlemany (tal i com estava previst), els consellers dels dos grups de la minoria del comú escaldenc han volgut llançar un missatge a l'equip comunal de cara als treballs de la segona fase, que ha de començar a mitjans del mes de setembre, un cop passada la Diada de Meritxell.

Cèlia Vendrell (PS+I) i Marc Magallón (L'A), en una declaració conjunta, han demanat que, de cara a la segona part de les obres d'embelliment, es permeti el màxim possible la circulació de persones entre els dos costats de l'avinguda, per tal de minimitzar, així, l'impacte en els comerços de les zones afectades. En aquest sentit, han explicat que l'últim mes i mig han pogut parlar amb molts comerciants de la part alta, els quals els hi han traslladat la seva satisfacció per les millores de la via, però també un 'handicap' a l'hora de fer caixa. El principal problema, segons Vendrell i Magallón, ha estat que s'hagi tancat tot un tram de carrer (com ha passat entre l'avinguda de les Escoles i el carrer Ciutat de Sabadell), separant les dues voreres mentre a l'interior no s'hi treballava. O que es posessin tanques durant els primers quinze dies de treballs, quan l'únic que es feia llavors era treure mobiliari. "El que no podem fer és, d'un costat, voler estalviar diners de les arques públiques, que està bé, però contrarestar-ho amb els comerciants", ha dit Cèlia Vendrell.

Els representants del Partit Socialdemòcrata + Independents i de Liberals d'Andorra al comú d'Escaldes-Engordany han insistit que es sectoritzin al màxim les zones tallades i que abans d'aixecar nous trams de calçada acabin els primers, a més de sol·licitar que les obres que han de començar al setembre es facin amb la màxima celeritat possible i molestant al mínim ciutadans i comerciants. Marc Magallón ha volgut recordar que la segona fase serà "molt més delicada a nivell turístic", ja que a Andorra la tardor és potencialment més forta que no pas la primavera o principi d'estiu, afegint que la part baixa "comercialment és de les més animades, sinó la més animada de tot el país".

Recordem que la segona fase de les obres de l'avinguda Carlemany va des del pàrquing de Les Closes fins al carrer de la Unió i que la previsió és que estigui acabada a principis de desembre, abans del Pont de la Puríssima. La minoria escaldenca ha traslladat totes aquestes qüestions a la comissió d'urbanisme aquest mateix dijous i, segons Magallón, "estem convençuts que ens escoltaran", per l'experiència del darrer trimestre i perquè tots volen el millor per la parròquia.

Continuen les converses entre socialdemòcrates i liberals escaldencs per confeccionar una llista parroquial

Un cop conegut el pacte entre Liberals d'Andorra i el Partit Socialdemòcrata per a les properes eleccions generals, a través del qual podran presentar-se conjuntament en les circumscripcions parroquials, a Escaldes-Engordany els dos grups continuen amb les converses per acostar posicions i definir els punts principals de l'acord. Així ho ha explicat la consellera del PS, Cèlia Vendrell.

Sobre les últimes dimissions al comitè liberal escaldenc, Marc Magallón ha manifestat que segurament és la parròquia del país amb més militants d'aquest partit i que, com a totes les organitzacions, no tothom veu les coses de la mateixa manera. Magallón ha reconegut "alguns desacords", però ha dit que "potser se n'ha fet un gra massa, de tot el que ha passat".

stats