Política 21/10/2015

El PS torna a plantejar el debat sobre la rebaixa de la nacionalitat

En aquesta ocasió proposen rebaixar els anys per accedir a la nacionalitat per via de naturalització als deu anys

M.b.
2 min
Un moment de la conferència de premsa del grup parlamentari mixt aquest dimecres / M.B. (ANA)

Andorra la VellaEl grup parlamentari mixt ha presentat a tràmit parlamentari la proposició de llei qualificada de modificació de la Llei qualificada de la nacionalitat, un text que ja es va presentar en les dues anteriors legislatures però que ara registra alguns canvis. El conseller general, Gerard Alís, ha explicat que, a més d'algunes millores en el redactat de diversos articles, el canvi principal ha estat la proposta de rebaixar els anys per accedir a la nacionalitat per via de naturalització als deu anys, "no cal que siguin continus, sols els cinc últims han de ser ininterromputs".

El motiu principal pel qual els socialdemòcrates han decidit portar de nou a debat aquest text, ha estat la integració, ja que creuen que hi ha pocs ciutadans que puguin participar activament en la política. A més, el president del grup parlamentari mixt, Pere López, ha mostrat la intenció d'homologar el país en tots els àmbits, ja que, "és essencial atendre les recomanacions que fa el Consell d'Europa en termes de nacionalitat i no sols econòmics i financers".

La motivació política ha estat un altre dels detonants perquè el grup parlamentari mixt hagi considerat oportú tornar a debatre sobre la rebaixa de la nacionalitat, ja que en les dues anteriors legislatures la modificació va ser rebutjada pel grup parlamentari demòcrata i ara confien que almenys es pugui debatre. López ha explicat que el cap de Govern es va comprometre a portar aquest debat en seu parlamentària abans que acabés la legislatura 2012-2015 però finalment no va ser així, i, "ens sembla que ara pertoca".

Per tot plegat, el grup parlamentari mixt confia que es debatrà sobre aquest tema i les possibles esmenes ja s'aniran tenint en consideració. Tanmateix, s'han mostrat convençuts que la rebaixa de la nacionalitat farà que sigui més gent la que decideixi accedir-hi perquè li interessi participar activament en la vida política.

stats