Política 02/06/2020

La Moncloa, sobre la reobertura de la frontera: “No hi ha una data concreta”

El govern espanyol tira pilotes fora i reitera que dependrà de l’evolució de la crisi de la Covid-19 i dels criteris sanitaris

Ara Andorra
1 min
Casetes policials de la frontera hispanoandorrana / J.D.

Andorra la VellaLa Moncloa continua sense concretar quan es reobrirà la frontera hispanoandorrana. Un representant del govern espanyol ha confirmat aquest dimarts a l’ARA Andorra que “no hi ha una data concreta” i que “dependrà de l’evolució de la crisi de la Covid-19 i dels criteris sanitaris”. És a dir, res de nou, el mateix argument que les darreres setmanes.

Tot i l’esforç de les autoritats andorranes per accelerar la reobertura, amb la mediació de l’ambaixador Àngel Ros inclosa, l’executiu espanyol no té ara mateix en el seu radar el pas fronterer amb el Principat d’Andorra. Almenys de moment, vista la resposta del representant de la Moncloa.

La reobertura de la frontera del riu Runer és una de les prioritats que demanen les empreses andorranes, especialment les que tenen en el turisme el gruix de la clientela. Amb l’aprovació de la sisena pròrroga de l’estat d’alarma a Espanya, que s’hauria de fer efectiva aquest dimecres, tot apunta que la frontera seguirà tancada almenys fins al 21 de juny, data en què acaba la darrera renovació de l’estat d’alarma decretat el mes de març.

stats