Política 09/05/2019

Nou manual per al personal del comú d’Encamp

Els consellers també han aprovat els pressupostos del primer trimestre de l’any

T. Navarro
3 min
Reunió del consell de comú d'Encamp aquesta tarda. / T. N. (ANA)

EncampEl consell de comú d'Encamp ha aprovat el nou manual funcional dels llocs de treball, que estableix les funcions de cada empleat per augmentar la seva competitivitat i aconseguir una administració "més àgil i eficient", tal com ha explicat el cònsol major de la parròquia. Els canvis, que Torres ha assegurat que no afectaran l'organigrama, busquen la promoció interna i la possibilitat de contractar a eventuals a través de nous edictes, persones que "fa temps que treballen com a eventuals i tenen dret a optar a unes places que són necessàries", ha afirmat el cònsol.

Malgrat això ha quedat pendent la revisió de la graella de salaris donat que la nova llei de la funció pública estableix uns criteris diferents dels que feia servir el comú. Per aquest motiu s'ha decidit presentar el manual, amb el que han estat treballant un any, i posteriorment revisar els sous i les categories de cada persona. En aquest sentit, la consellera de Liberals d'Andorra (Ld'A) + Independents ha lamentat que no s'hagi tingut en compte la situació dels auxiliars de circulació, que es troben a la part més baixa de la graella junt amb el personal de neteja, i espera que la situació es pugui modificar en la propera revisió. Per la seva part, el conseller del Partit Socialdemòcrata + Independents, Joan Sans, ha felicitat al comú per haver fet un esforç en definir els nivells de català i ha convidat a Torres a traslladar la proposta a la pròxima reunió de cònsols. En la sessió també s'ha aprovat la nova mútua d'empleats d'Encamp, formada per 11 articles i una disposició final.

El comú també ha tancat els comptes del primer trimestre del 2019 amb un superàvit de 741.000 euros, una xifra un 32% inferior a la de l'any passat però que s'explica amb les inversions que s'estan duent a terme a la parròquia, principalment a la remodelació de les dues avingudes principals. L'endeutament se situa en el 57% i la intenció dels consellers és arribar al 50% abans d'acabar l'exercici.

Un altre dels punts tractats ha estat l'adjudicació del servei de neteja a l'empresa Ecoserveis per una durada de quatre anys i un cost de 440.000, a més d'una part del pressupost que es comptabilitzarà a través de les hores de feina del personal. També un suplement de crèdit de gairebé 100.000 euros per arreglar els desperfectes ocasionats per una esllavissada al carrer de la plana i que han afectat la xarxa d'aigua potable i els preus de diferents activitats dels centres esportius d'Encamp i el Pas de la Casa.

Ajuts al Pas de la Casa

"Estem en contacte diari amb el Govern", ha explicat el cònsol encampadà, que considera que les mesures que s'han pres des de l'executiu "són benvingudes" tot i que cal "ser prudent". Des del comú també s'han plantejat mesures i es contempla subvencionar l'impost d'erradicació, la taxa d'higiene i medi ambient o per exemple l'impost a les terrasses. Per adjudicar-les, es tindran en compte els comerços que han tancat a causa de l'esllavissada i no per estar fora de temporada, i per això compararan l'activitat dels comerços durant el mes de maig amb l'activitat del 2018. El conseller d'L'A + Independents, Jordi Troguet, també veu amb bons ulls les mesures, però espera que no s'estableixi un greuge comparatiu amb els comerciants del poble d'Encamp que estan "patint" la remodelació de les avingudes principals, però Torres ha explicat que aquests comerciants ja reben subvencions per algunes taxes, com la de terrasses o la d'higiene.

També s'ha pronunciat la consellera d'L'A + Independents, Maribel Lafoz, que veu "un problema formal" a l'hora d'aplicar mesures perquè el país no ha patit fins ara accidents d'aquest tipus, mentre que Sans ha criticat que des d'Andorra Turisme només es facin campanyes en una situació límit i no durant tot l'any, com fan a les parròquies centrals. Per la seva part, el cònsol major ha advertit que farà arribar a l'executiu la possibilitat d'obrir un nou accés per la Solana que evitaria problemes amb França, donat que és territori andorrà, i afavoriria la desfeta de la neu a l'hivern. En canvi, no acabaria amb les esllavissades, ja que el risc a la zona és més alt que a la ruta actual.

Saetde i els terrenys de Concòrdia

Saetde contractarà un servei d'auditoria externa per calcular el cost que suposaria rescindir la concessió que l'empresa té amb el comú d'Encamp divuit anys abans de la finalització del termini. Ho ha explicat Torres, que si bé quedarà al marge de l'auditoria, ha assegurat que el comú contractarà per la seva part a un assessor per corroborar els estudis. Els costos es desglossarien per una part en els beneficis que Saetde deixaria de guanyar en els divuit anys i, per l'altra, el cost que suposaria retirar els actius de la zona. La intenció del comú, segons ha avançat Torres és que, en el futur concurs públic que s'obri, l'empresa adjudicatària es faci càrrec de tots els costos que representen la rescissió del contracte amb l'empresa.

stats