Política 26/10/2016

Una nova galeria a la carretera d'accés a Arcalís

Aquests treballs serviran per protegir l'accés en cas d'allaus i evitaran el seu tancament durant la temporada d'hivern

Ana
2 min
La carretera d'accés a Arcalís

Andorra la VellaEl Govern ha licitat la cinquena fase dels treballs de la galeria de protecció d'allaus a la CG3 a la zona dels Basers del Corb, la carretera d'accés a l'estació d'Arcalís. Les obres consistiran en la construcció d'una galeria oberta de 142 metres que unirà les dues galeries existents que protegeixen la via contra les allaus. El termini d'execució previst és de 18 mesos, ja que s'hauran de fer intentant no alterar el trànsit de la zona, i el projecte permetrà evitar que s'hagi de tancar la carretera durant l'hivern a causa del risc d'allaus, cosa que fins ara perjudicava greument l'activitat de l'estació d'esquí.

Aquest dimecres també s'ha licitat el concurs d'idees per a la redacció del projecte i direcció de les obres de construcció de la sala d'exposicions que permetrà mostrar al públic els frescos de l'església de Santa Coloma. El nou equipament estarà emplaçat en la parcel·la situada entre l'avinguda d'Enclar i el carrer Verge del Remei, molt pròxima a l'església de Santa Coloma d'on són originàries les pintures tal com es va acordar amb el Comú d'Andorra la Vella. El concurs, que va destinat als professionals de l'arquitectura del país, atorgarà un primer premi de 5.000 euros, un segon premi de 2.000 i un tercer premi de 1.000 euros. A més, el primer classificat rebrà, si el Govern ho considera oportú, l'encàrrec de la redacció del projecte i la direcció de les obres.

D'altra banda, també s'ha licitat la primera fase de la rehabilitació del viaducte de la desviació d'Encamp, i el condicionament del mur situat sobre la boca sud del túnel del Pont Pla, després que el seu embelliment quedés pendent el 2006 quan es va inaugurar la infraestructura. També s'ha aprovat la licitació dels treballs d'adequació d'uns espais annexos a l'Estadi Nacional i l'ampliació de la sala polivalent dels vestidors de rugbi.

En un altre ordre de coses, el Govern ha nomenat Xavier Cañada nou director del Departament d'Afers Socials. La incorporació d'aquesta direcció dins del Ministeri de Xavier Espot respon a la necessitat de dur a terme el desplegament de la Llei de serveis socials i sociosanitaris.

stats