Política 09/07/2019

Les obres d'adequació de l'RN22 estaran enllestides abans que acabi l'any

Gallardo agraeix a França la rapidesa amb què es va actuar per tal de minimitzar les conseqüències del tall

Agència Ana
2 min
Un moment de la reunió mantinguda a Tolosa. / SFG

TolosaEl prefecte de la regió d'Occitània, Étienne Guyot, ha rebut aquest dimarts a Tolosa una delegació del Govern encapçalada pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo; el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, i la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, amb l'objectiu d'analitzar les cooperacions frontereres entre Occitània i el Principat. En aquest sentit, la Prefectura ha informat que les obres que s'estan duent a terme a la carretera RN22, després de l'esllavissada del mes d'abril, finalitzaran abans d'acabar l'any i serviran per retornar al traçat inicial de la carretera. Gallardo ha volgut agrair "la urgència i la rapidesa" amb què França va actuar per tal de solucionar els problemes que va ocasionar el tall, en especial al Pas de la Casa.

En la reunió, a més, s'han repassat els acords en matèria de cooperació policial i duanera, la gestió de les aigües provinents de l'Arieja i les millores de la viabilitat en els accessos rodats a Andorra decidides en l'acord internacional signat el 2017. També s'ha refermat el compromís entre els dos països per un tema "tan important" com és la lluita contra el contraban, "reforçant les accions que es fan al punt fronterer i la col·laboració que hi ha entre els cossos d'ordre dels dos estats".

D'altra banda, la delegació també ha repassat les col·laboracions ja existents en matèria de transició ecològica i energètica, alimentació, agricultura i cooperació econòmica. La reunió "ha permès identificar bones pràctiques per facilitar que les empreses franceses puguin venir a presentar els seus coneixements específics a territori andorrà", ha dit Calvó, que s'ha mostrat satisfeta "pel grau d'avançament dels projectes en matèria mediambiental".

Així, Guyot i Gallardo han acordat que la pròxima trobada transfronterera tindrà lloc el 15 de novembre d'enguany a Tolosa. Ambdós s'han felicitat de la qualitat de les relacions entre les dues administracions i han renovat el seu compromís per reforçar les cooperacions en línia de les converses iniciades el 2017.

stats