Política 28/12/2018

L'oposició titlla de "populistes i electoralistes" les mesures de Martí

Els grups parlamentaris coincideixen en què les propostes no encaixen amb el full de ruta de DA

T. Navarro
2 min
Una imatge dels consellers generals. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaUna sèrie de mesures per augmentar el poder adquisitiu de la ciutadania que passen per augmentar encara més el salari mínim i les pensions i congelar els preus dels lloguers. És el que va anunciar el cap de Govern, Toni Martí, durant l'entrevista aquest dijous a 'La Rèplica' d'RTVA. Unes mesures que han sorprés al conjunt de l'oposició, ja que no havien rebut cap informació des del grup parlamentari de DA.

Per al conseller general de L’A, Ferran Costa, “és una broma de mal gust que a falta de sis setmanes de dissoldre el Consell General surti amb aquesta bateria de mesures”, unes mesures de les quals el grup no havia estat informat. Costa ha titllat el comportament de Martí i de DA de “populista i electoralista” i creu que són unes mesures que “no se les creu ni ell”, donat que fa menys de tres mesos el Consell General va debatre un seguit de mesures relacionades amb l’habitatge en què no es parlava de limitar els preus del lloguer. Segons els liberals, "deixa en evidència la manca de rumb i la desconnexió del que passa amb la ciutadania", a la vegada que demostra que "el Govern governa des del despatx".

En la mateixa línia ha parlat el líder del PS, Pere López, que veu com les declaracions de Martí “van deixar en entredit la feina del ministre Espot durant aquesta legislatura” i, a la vegada, dificulten la campanya del candidat de DA per a les properes eleccions. Els socialistes creuen que ha estat “un moviment improvisat i precipitat” i que no concorda amb la línia que ha seguit la majoria durant la legislatura, on “ha votat que no a propostes similars fetes des de l’oposició”. Per a López, la intervenció del cap de Govern reflecteix “l’evident nerviosisme de DA” i el fet que “s’hagi adonat que hi ha una bossa de descontent entre la població”.

UL + Independents de la Massana també creuen que les propostes del cap de Govern venen precipitades per la campanya electoral. “Fa quatre anys es va portar al Consell General una proposta de resolució per apujar el salari”, ha explicat la consellera general del grup parlamentari Carine Montaner, proposta a la qual “tota l’oposició va votar a favor menys DA”. El cost de la vida ha estat "una allau que li ha caigut a sobre a l’executiu", com el sistema de pensions, el qual s’ha demostrat que “és totalment insostenible” i “només podrà mantenir-se fins al 2024”. Un tema del qual “no s’ha volgut parlar durant aquesta legislatura” i que serà un dels principals reptes del futur govern i que s’ha demostrat que només podrà mantenir-se fins al 2024.

stats