Política 26/09/2018

El grup parlamentari liberal creu que la llei d'ocupació s'hauria de retirar

Consideren que no serveix per solventar els problemes actuals i que no hi ha una estratègia clara per part de l'executiu

M. F.
2 min
La consellera del grup parlamentari liberal, Judith Pallarés, en la roda de premsa per explicar les esmenes a la llei d'ocupació. / M. F.

Andorra la VellaLiberals d’Andorra considera que el Govern “ha de reconsiderar” el projecte de llei d’ocupació i per aquest motiu demana que sigui retirat ja que es tracta d’un text “innecessari”. Així ho ha posat en relleu la consellera liberal Judith Pallarés en una roda de premsa en què ha explicat que troben que l’executiu no té una estratègia clara sobre l’ocupació i que sense aquestes línies de treball la llei no té sentit.

El grup parlamentari liberal ha presentat una esmena a la totalitat i 22 a l’articulat d’una llei que Pallarés qualifica com de “feixuga” i de la qual lamenta que no se’n derivin els objectius que es persegueixen en aquesta matèria. D’aquesta manera, i en primer lloc, es troba a faltar, com s’ha esmentat, una estratègia clara; tampoc entenen que si s’obre la porta a una possible privatització de part del servei es vulgui dotar de més mitjans i consideren que és un text intervencionista ja que marca que Ocupació farà assessorament per a l’emprenedoria, una feina que ja fan les empreses i fins i tot el ministeri d’Economia, tal com remarca la consellera liberal. En aquest sentit, sí que veuen de bon ull que es fomenti l’autoocupació, però creuen que cal incidir-hi molt més.

També veuen amb preocupació que de la llei se’n derivi una major burocratització quan el que s’hauria de fer, defensen, és “fer un esforç per ajudar” tant les persones que busquen una feina com les empreses. Pallarés també ha lamentat que no hi hagi hagut un debat previ sobre si el subsidi d’atur ha de ser contributiu i, en canvi, el projecte de llei estipuli que recaurà en Ocupació la seva gestió. En aquest sentit, ha criticat el fet que continuarà sent una ajuda social i que, per tant, hauria de ser gestionat per Afers Socials.

Des del grup parlamentari liberal es considera que s’haurien d’utilitzar més les eines que ja hi ha al mercat andorrà i que ja ofereixen les empreses i creuen que el text no serveix per solventar els problemes actuals. Així, Pallarés ha destacat que ara com ara “Ocupació de vegades és més un fre que una ajuda” i veuen amb preocupació que encara es vulgui “burocratitzar més” el funcionament actual. Així, la consellera liberal ha destacat que s’estan donant “casos incoherents” com per exemple que els empresaris vulguin contractar persones que han vingut a fer la temporada per més temps i en canvi no puguin fer-ho.

stats