Política 13/03/2017

Els grups parlamentaris comencen a rebre la informació sobre l'acord de competències i transferències

El Govern s'ha reunit aquest dilluns amb SDP i PS, i el dijous ho farà amb Ld'A i DA

Ana
2 min
Reunió entre el Govern i els consellers del PS

Andorra la VellaEl Govern ha iniciat aquest dilluns les reunions amb els grups parlamentaris per presentar la feina feta sobre l'acord de competències i transferències, i que puguin analitzar la documentació abans de la primera reunió tripartida del Consell General, els comuns i el Govern. El cap de Govern, Toni Martí, i la secretària d'Estat de Relacions Institucionals, Consol Naudi, s'han reunit primer amb els consellers d'SDP, Víctor Naudi i Sílvia Bonet, i després amb els del PS, Pere López i Gerard Alís, en presència dels representants d'Alfa Capital, l'empresa que ha fet el treball d'anàlisi exhaustiu de la situació financera dels comuns i ha elaborat l'estudi econòmic per poder realitzar les modificacions legislatives.

Durant aquestes trobades, s'ha presentat amb detall el contingut del treball realitzat, i s'ha lliurat la documentació de la proposta de modificació de la Llei Qualificada de Competències dels Comuns, l'esborrany del resum executiu de l'estudi econòmic i l'esborrany de l'estudi econòmic.

La voluntat del Govern és que els grups comptin amb tota la informació per avançar de cara a la primera reunió tripartida que tindrà lloc el 20 de març a la Casa de la Vall, ja que l'objectiu és assolir un text consensuat amb tots els grups que es pugui aprovar aquest mateix any.

Tal com ja va explicar la cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, a l'ANA, s'han formulat reserves tant en l'àmbit de les competències com en el de les transferències. Així, la voluntat dels comuns és posar sobre la taula dels grups parlamentaris tant els punts amb què estan d'acord com amb els que no.

Ja es va fer públic que l'objectiu de la modificació de la Llei de transferències és desvincular el volum de diners a traslladar als comuns dels ingressos del Govern, introduint nous criteris que permetin que les corporacions puguin percebre la mateixa quantitat (entorn dels 55 milions d'euros en total). Segons ha pogut saber l'ANA, a banda dels criteris actuals de territori i població, també es tindran en compte els ingressos per radicació, la quantitat de persones grans i d'infants que viuen a cada parròquia, el fet de disposar d'un nucli important allunyat del poble principal, o també l'augment del PIB, ja que està previst que les transferències augmentin si hi ha un creixement del PIB per sobre del 3%.

Les reunions amb els grups parlamentaris liberal i demòcrata tindran lloc el proper dijous.

stats