Política 21/12/2017

Els partits es miren amb distància una possible formació nacional per part d'UL

Insisteixen en què cadascú ha de treballar en el seu propi projecte

M. F.
2 min
Víctor Naudi conversa amb Josep Pintat i Joan Carles Camp.  / M. F.

Andorra la VellaDavant la notícia que una part dels membres d’Unió Laurediana estaria treballant per a la creació d’un partit conservador d’àmbit nacional, tal com publicava el Diari d’Andorra, els diferents partits hi han dit la seva, incidint, sobretot, en el fet que cadascú ha de treballar en el seu projecte.

El membre d’Unió Laurediana Josep Pintat no ha volgut confirmar ni desmentir aquests moviments i s’ha limitat a dir que això seria un “pas més” i que per ara cal “pair la ruptura” dels liberals per després abordar, passades les festes, possibles moviments amb vistes a les eleccions generals. De la seva banda, el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, ha destacat que observa “amb interès” aquest possible moviment i ha destacat que ja es veurà si el trencament del grup parlamentari liberal té un “impacte” en les aliances entre partits o en la creació de noves formacions.

De la seva banda, el cap de Govern, Toni Martí, ha destacat que no sabia si era “veritat” però que si ho era és legítim “que ho intentin”. Ha volgut afegir, però, que està “content per la solidesa de DA”, ja que s’ha pogut desmentir a aquells que deien que es tractava d’un grup de gent que s’ajuntava “per anar contra una persona i que no tindria continuïtat”. “Si hi ha un grup i un partit sòlid és DA”, ha remarcat.

Pel que fa a Liberals d’Andorra, el cap de llista, Jordi Gallardo, ha recordat que ells tenen “l’aspiració” de presentar-se a totes les parròquies en solitari i que el que facin “altres partits o aliances” s’ho miren “amb distància”, ja que els liberals el que volen és centrar-se en fer un programa que doni resposta a “les necessitats de la gent”.

També s’ha reiterat en el seu projecte el conseller del PS Pere López, destacant que el que “l’ocupa” és el seu partit i les diferents comissions i treballs que s’estan duent a terme. A l’últim, el conseller d’SDP, Víctor Naudi, ha remarcat que la formació està centrada en treballar en el projecte per definir les línies programàtiques i de redreçament del país amb les possibles aliances amb d’altres formacions.

stats