Política 04/09/2019

Un pas més del Govern per assegurar la CG1

El consell de ministres aprova el reglament que desenvolupa les noves cotitzacions dels autònoms

Marc R. Fort
2 min
Eric Jover, ministre portaveu. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEric Jover, ministre portaveu, ha anunciat en la roda de premsa posterior al consell de ministres d'aquest dimecres l'obertura d'un concurs nacional de caràcter urgent per tal de trobar una solució permanent de contenció a la zona de la Portalada on es va produir l'esllavissada el 10 d'agost. Les empreses interessades tindran temps per presentar ofertes fins al 25 de setembre d’aquest any.

D'altra banda, i tal com ha explicat Jover, a partir d'aquest dijous entrarà en funcionament un control semafòric a la zona. D'aquesta manera i de forma esglaonada es disminuirà la presència d'efectius de cossos de seguretat. Així i tot, des del ministeri d’Ordenament Territorial consideren convenient mantenir la vigilància de la zona amb presència física en les hores més concorregudes (des de les 7 fins a les 21 hores), sent els bombers el cos que assumirà aquesta tasca.

Durant la nit, i gràcies a la disminució de circulació s'efectuaran tasques de vigilància de forma discontínua. Els bombers i el Servei de Circulació del comú de Sant Julià de Lòria realitzaran de forma alterna una inspecció cada hora. En cas que les condicions meteorològiques siguin adverses o hi hagi un increment dels indicadors de risc, es recuperaria la presència contínua de vigilants. Tanmateix, el comú reforçarà la il·luminació de la zona del despreniment i eliminarà les restriccions a l’aparcament exterior del Punt de Trobada.

Tres nous rams de cotització

El consell de ministres ha aprovat també, a proposta de la CASS, el reglament que desenvolupa la nova cotització dels treballadors per compte propi, un nou sistema que crea tres nous trams de cotització amb l'objectiu de fer el sistema més equitatiu per als treballadors per compte propi i alhora mantenir-ne la sostenibilitat en el temps, tal com ja va explicar l'executiu quan va aprovar el projecte de llei.

La base de cotització dels autònoms es calcula aplicant un percentatge determinat al salari mensual mitjà del total d'assalariats de l'any anterior. Fins ara, aquest podia ser del 25%, del 50% i del 75%. Amb el nou projecte de llei s'afegiran el del 62,5%, del 125% i del 137,5%.

Estructura del ministeri d'Educació

A proposta de la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha quedat aprovada l'estructuració del ministeri d'Educació, així com el nomenament dels directors de cada un dels departaments. Marc Jover, com a director del departament de Sistemes Educatius i Relacions Internacionals; Maria Teresa Casals, com a directora del departament d’Escola Andorrana i Formació Andorrana, i Marie Pagès, directora del departament d’Inspecció, Qualitat Educativa i Recursos Humans, mentre que el departament de Formació Professional, Formació d’Adults i Innovació Tecnològica serà dirigit per Francesc Xavier Campuzano. Finalment, i com a directora del departament d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’estudi, s'ha nomenat Meritxell Gallo.

Gallardo, a Turquia

D'altra banda, durant el consell de ministres s'ha informat també que el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, ha viatjat aquest dimecres a Turquia per participar en la 88a Fira Internacional d’Esmirna. L'objectiu, fomentar els intercanvis comercials i enfortir els vincles econòmics entre països. També s'ha comunicat que una delegació d’Ordenament Territorial, encapçalada pel ministre Jordi Torres, es desplaçarà el pròxim 9 de setembre a l’Ospitalet per tal de veure el resultat de les actuacions que s’han fet al corredor d’allaus H4.

stats