Política 22/03/2019

Pintat presenta la terceravia com un projecte a llarg termini

El candidat afirma que DA i PS són el mateix i que l'objectiu de la seva formació és abordar els problemes d'Estat

Ara Andorra
2 min
Joan Carles Camp, Josep Pintat i Ruth Vila, els tres primers de la llista nacional de Terceravia durant la roda de premsa d'aquest divencres. / TERCERAVIA

Andorra la VellaEl candidat a cap de Govern, Josep Pintat, ha presentat aquest divendres la formació de terceravia com “un projecte a llarg termini, amb l’objectiu d’abordar els problemes d’Estat”. La formació ha presentat un programa global, que parteix de l’anàlisi del partit amb 100 accions generals per assentar el futur d’Andorra i de les properes generacions.

Pintat ha fet també una valoració de la polarització dels partits que concorren a les eleccions del proper 7 d’abril, tot afirmant que “DA i PS són el mateix. Ha estat l’actual cap de Govern qui ha generat aquesta situació durant els vuit anys del seu mandat, a causa de les mesures populistes que ha aplicat”, ha sentenciat Josep Pintat.

La formació es presenta com un grup de persones amb fortes inquietuds que volen que la situació canviï. Josep Pintat ha valorat com un fet positiu que un percentatge important dels candidats de terceravia s’impliquen per primer cop en la política. Aquesta situació es deu, segons el candidat, “al neguit generat pels vuit anys de mandats dels Demòcrates”.

El candidat de terceravia ha explicat que la formació concorre als comicis amb un programa electoral que “parteix d’una anàlisi de país, per tenir un model econòmic de creixement que doni resposta a les necessitats de totes les persones”.

Candidatura d'Escaldes-Engordany

La llista territorial d’Escaldes de terceravia ha presentat la seva candidatura a l’entrada de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Els candidats han definit la llista territorial com “una candidatura plural i transversal, que toca de peus a terra, i molt realista sobre el que esta passant avui al nostre país”. Josep Pubill i França Riberaygua, números 1 i 2 de la candidatura escaldalenca, han definit la llista com “l’opció al bipartidisme, centrada en el marc econòmic, que defuig el populisme i la tecnocràcia”. La candidata suplent Daisy Rubia ha anunciat que treballaran per potenciar la Vall del Madriu i arribar a un turisme de qualitat, amant de la natura i la cultura, que doni a conèixer la biodiversitat que ofereix aquest espai natural. A l’acte hi han assistit els candidats de la formació política per la parròquia d’Escaldes- Engordany Josep Pubill i França Riberaygua, així com els suplents Pau Tizón, Daisy Rubia i Simília Abitbol.

Reunió amb els contractistes

El candidats de la llista nacional de terceravia Joan Carles Camp, Ruth Vila i Alícia Nieto s’han reunit aquest divendres amb representants de l’Associació de Contractistes d’Obres d’Andorra amb la voluntat de conèixer les seves inquietuds i de presentar les propostes de la plataforma a les properes eleccions generals. La principal reclamació dels contractistes ha estat la necessitat de desenvolupar una Llei d’ordenació de la construcció a Andorra que reguli els aspectes essencials del procés de construcció, i que estableixi les obligacions i les responsabilitats dels agents que intervenen en el procés, així com les garanties necessàries per al seu adequat desenvolupament.

Es tracta d’assegurar la qualitat mitjançant el compliment dels requisits bàsics i l’adequada protecció dels interessos dels propietaris i dels òrgans contructius, sense perdudici del que disposa la Llei General d’Ordenació del Territori i Urganisme, i restant normativa d’aplicació.

stats