Política 13/12/2019

Miquel Aleix: "Ningú ens treu la son"

Demòcrates assegura que han trobat una "bona acollida" de la gent, mentre que UxEE vol millorar la qualitat de vida de l'avinguda Fiter i Rossell

Ara Andorra
3 min
La candidatura de Demòcrates + Independents a Escaldes-Engordany, encapçalada per Miquel Aleix (dreta). / ARA ANDORRA.

Escaldes-EngordanyLa candidatura de Demòcrates + Independents a la parròquia d'Escaldes-Engordany ha fet aquest divendres al matí una valoració dels quinze dies de campanya. Miquel Aleix ha comparegut acompanyat de bona part de la seva candidatura per assegurar que "estem molt contents de com ha anat aquesta campanya". El cap de llista de la formació taronja ha volgut deixar clar que ni la candidatura del PS ni l'abstenció els preocupa al dir que "no ens treu la son ningú".

Aleix ha afegit que "hem tingut un contacte molt directe amb la ciutadania, hem pogut visitar moltes cases". La candidatura de Demòcrates, segons el mateix Aleix, "ha trobat una bona acollida de la gent que ens ha transmès que està molt contenta de la gestió dels mandats anteriors". La bona reacció de la ciutadania, només fa que "encoratjar-nos per treballar fort si el 15D ens donen suport", ha indicat el cap de llista de la formació, que aspira a revalidar la victòria que va aconseguir fa quatre anys Trini Marín.

Miquel Aleix també ha valorat les candidatures contràries, tot i que ho ha fet per sobre dient que "hi ha opcions polítiques que han fet moltes promeses i volen fer grans projectes però ningú pensa si estan ben pensats i com es finançaran". Amb aquesta lectura de les candidatures rivals, Aleix ha indicat que "nosaltres hem presentat un programa realista i molt explícit i tot el que diem està estudiat perquè es pugui portar a terme durant la legislatura".

Veïns amb millor qualitat de vida

El candidat a cònsol major d’Unió X Escaldes Engordany, Higini Martínez-Illescas, ha volgut expresar públicament el malestar dels veïns de l'avinguda Fiter i Rossell. En aquest sentit, ha lamentat que “hi hagut moltes promeses però no s’han realitzat, com ara la separativa d’aigües i l’embelliment de Fiter i Rossell, que continuen pendents". El número 1 de la llista d'UxEE ha remarcat que “no tot ha de ser Meritxell. La gent de Fiter i Rossell també s’ha de sentir acompanyada”.

Durant el matí d'aquest divendres, diversos membres de la candidatura han passejat per l'avinguda i han constatat diferents problemàtics a causa de la neu caiguada durant la passada nit. “Hi ha zones amb neu que impedeixen que els jubilats puguin baixar”, ha recalcat Martínez-Illescas. "Aquesta situació es veu agreujada per la manca de bus parroquial que nosaltres portem al programa i s’ha de posar ja en marxa perquè arribi a Fiter i Rossell”, assenyala Martínez-Illescas.

El cap de llista de UxEE ha avançat que “farem un estudi amb tots els inputs rebuts durant la campanya per solucionar els problemes que es troben els veïns, sobretot la gent gran”.

Una casa de colònies

De la seva banda, la candidatura de Terceravia + Independents d'Escaldes-Engordany ha anunciat que construirà una casa de colònies a la zona d’Engolasters. El candidat Àlex Bandera ha explicat que "al voltant d’aquesta instal·lació hi haurà una zona d’acampada per als joves, sota prèvia autorització”. Bandera ha assegurat que es tracta “d’una demanda que fem els joves any rere any al comú per poder fer acampades a Engolasters i, per tant, nosaltres permetríem l’acampanya de divendres a diumenge entre els mesos de març i setembre, perquè els joves de la parròquia puguin fer concerts i encontres a l'aire lliure, aquí a Engolasters”. La candidatura escaldenca ha assegurat que aquesta zona d’acampada i el projecte de la casa de colònies estarien situades en sòl comunal.

stats