Política 22/01/2020

Professionals francesos posaran a prova la Comella

Elaboraran un informe del centre penitenciari per tal de detectar possibles mancances en la seguretat

Marc R. Fort
1 min
Centre Penitenciari de la Comella. / La Comella

Andorra la VellaJosep Maria Rosell, ministre de Justícia i Interior, ha anunciat aquest dimecres durant la roda de premsa posterior al consell de ministres la compareixença de professionals francesos vinculats al ministeri de Justícia per tal d'elaborar un informe que detecti possibles mancances pel que fa a la seguretat del Centre penitenciari de la Comella.

Aquesta decisió s'ha aprovat arran dels fets succeïts el 29 d'octubre, quan un intern va aconseguir fugar-se del centre escalant un dels murs per saltar posteriorment a l'exterior, i finalment va ser capturat pel Cos de Policia el mateix dia dels fets. El fugat estava en presó provisional per furts amb força i residia en un mòdul de baixa seguretat.

En aquest sentit, cal recordar que l'oficial Miquel Garcia Val va donar a entendre en un reportatge de l'ARA Andorra que la Comella és un centre de màxima seguretat del qual "escapar-se resulta impossible". Una afirmació que va ser corroborada per un dels seus interns, i escriptor del llibre 'Retirat als 40', Jordi Capdevila, condemnat en aquest cas per contraban de tabac.

stats