Política 07/03/2021

Progressites-SDP demana al Govern que no amagui els continguts de la negociació amb la UE

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la reunió del Consell Nacional del partit

ARA ANDORRA
1 min
El president de Progressistes-SDP, Jaume Bartomeu, en una compareixença.

Andorra la VellaAquest cap de setmana s'ha reunit el Consell Nacional de Progressites-SDP, que degut a les restriccions derivades de la pandèmia, s'ha celebrat en un doble format presencial i telemàtic. Durant la reunió s'ha parlat de la necessitat de conèixer la situació de la negociació amb la Unió Europea, ja que Mònaco té uns plantejaments diferents d'Andorra i San Marino, ha explicat el president del partit, Jaume Bartumeu, qui ha demanat que el Govern deixi d'amagar els continguts de la negociació.

Bartumeu també ha presentat una anàlisi de la situació actual i ha fet un esment especial en la necessitat de trobar un sender de sanejament de les finances públiques a mitjà termini. De fet ha explicat que el deute públic i el dèficit s'enfilaran.

En la reunió, s'han aprovat els comptes de la formació de l'exercici 2020 per unanimitat, el qual presenta un ròssec positiu de 10.468,65 €, mentre el partit arrossega un ròssec deutor de 37.859,62 € derivat de la pòlissa de crèdit concertada per la campanya de les eleccions generals del 2019.

Les conselleres del comú d'Ordino, Cristina Montolio, i del comú d'Andorra la Vella, Meritxell Pujol, han exposat les seves respectives actuacions en els equips de Govern d'ambdues parròquies i s'ha obert un ampli debat sobre les fractures socials que la crisi actual està provocant. Finalment, el secretari d'organització, Josep Lluís Donsion, ha presentat l'informe de les activitats dutes a terme per la Comissió Política Nacional.

stats