Política 27/06/2018

Una cinquantena de persones fan nit a la plaça del Poble i 800 donen suport a la protesta

López diu que la llei òmnibus sobre l'habitatge és "una presa de pèl"

C. G.
2 min
Tendes de campanya en motiu de la protesta pels preus dels lloguers. / C.G.

Andorra la VellaProp de 800 persones han donat suport, fent acte de presència i també signant algunes de les reivindicacions dels impulsors, a l'acampada de protesta pels preus del lloguer de l'habitatge, organitzada des de Podem Andorra, la Unió Sindical d'Andorra (USdA) i el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT). Així ho ha explicat Joan Seguí, president de Podem Andorra, el qual ha afegit que l'acció més destacada d'aquesta protesta, que consistia en passar la nit a la plaça del Poble, ha comptat amb la participació d'una cinquantena de persones, que han dormit en divuit tendes de campanya i "10 o 12 persones més que han dormit en un racó o altre", ha informat Seguí. No hi ha hagut aldarulls.

Els organitzadors valoren positivament el poder de convocatòria que han tingut, tenint en compte que és "difícil mobilitzar gent al país", i que s'ha fet entre setmana i la gent treballa. Especialment destacada ha estat la participació de la gent gran, gent jubilada "a qui la seva pensió no els dona per al lloguer", ha plantejat Seguí, i que "han de pidolar als seus fills perquè els donin un raconet". El president de la formació confia que el Govern prengui consciència que aquest col·lectiu "ho passa malament".

D'altra banda, Seguí ha informat que les diferents accions polítiques que tenen en marxa, concretament les iniciatives legislatives populars de la llei de responsabilitat política i el canvi en la llei electoral, han sumat 500 signatures al llarg d'aquests dos dies de protesta, la meitat per part d'andorrans i l'altra residents.

Veient la participació que han assolit, al seu parer positiva, els organitzadors han anunciat que faran noves mobilitzacions ja de cara al setembre.

Una d'aquestes 800 persones que s'han apropat al llarg de dimarts o aquest dimecres fins al migdia a la plaça del Poble d'Andorra la Vella hi ha el president del Partit Socialdemòcrata, Pere López, que ha celebrat que s'organitzin actes d'aquesta tipologia per una situació "que és insostenible", ha assegurat. "És important que se'n parli i tant de bo algun dia arribin solucions reals per a aquesta problemàtica", ha manifestat, tenint en compte que el que acaba d'aprovar el Govern per pal·liar-ho, la llei òmnibus de mesures urgents relatives a l'arrendament d’habitatges, és "una presa de pèl", ha opinat.

Segons López, el text és un "discurs a la galeria sense cap mena d'efectivitat", amb mesures que fins i tot el que poden acabar comportant és un augment encara més preocupant del preu del lloguer. Així mateix, des del PS lamenten que la llei no contempli la creació d'un registre de la propietat, demanda que des del partit han fet tres vegades i sense sort. "Fa anys que el país necessita un registre de propietat si es vol fer una política efectiva en el tema dels habitatges buits", ha manifestat López.

stats