Política 07/05/2020

El PS demana la documentació de tots els canvis del pressupost posteriors al 14 de març

Des del partit asseguren que aquesta informació els permetrà saber els projectes que prioritza cada ministeri

Ara Andorra
1 min
El conseller del grup parlamentari socialdemòcrata, Roger Padreny. / EDUARD COMELLAS

Andorra la VellaEl grup parlamentari socialdemòcrata demana al Govern tota la informació relativa a qualsevol canvi que s'hagi produït en el pressupost aprovat el 27 de febrer. A través d'un comunicat, la formació indica que ha pogut assabentar-se de la voluntat de fer canvis en el pressupost del 2020 a causa de la situació d'emergència sanitària ocasionada per la Covid-19. Així, el conseller del PS, Roger Padreny, ha sol·licitat els documents o les actes on s'exposin els canvis aprovats després del 14 de març, especificant per cada canvi: el concepte, subconcepte, partida i programa.

"Aquesta informació ens permetrà conèixer quins projectes prioritza el Govern per cada ministeri", ha explicat Padreny. En aquest sentit, ha declarat que han pogut saber que en el ministeri d'Ordenament Territorial s'han considerat imprescindibles l'actuació a la Portalada o la passarel·la que ha d'unir la plaça del Poble amb el carrer de la Vall. Per tant, el conseller ha detallat que quedarien pendents inversions anunciades com ara la dels pisos socials, la transformació digital de l'administració o la creació d'un parc tecnològic per facilitar l'arribada i l'acollida d'empreses vinculades al sector tecnològic, biològic i numèric, entre d'altres.

Reactivació de les obres dels Serradells

Per altra banda, el PS + Independents d'Andorra la Vella defensa la reactivació de les obres del Centre Esportiu dels Serradells perquè consideren que és una prioritat per l'economia, per la societat i pel món de l'esport nacional en haver-hi l'única piscina olímpica del país. Per aquest motiu, han demanat a la majoria comunal que reactivi les obres, ja que consideren que la inversió pública no es pot aturar per totes les famílies i tots els llocs de treballs que hi ha lligats al projecte.

stats