Política 19/08/2018

El PS pregunta al Govern sobre l'estat del Servei d'Atenció Domiciliària

La competència del servei és de l'executiu des de juny de l'any passat

Ara Andorra
1 min
La consellera general del PS, Rosa Gili, durant la seva intervenció

Andorra la VellaLa consellera General del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili va entrar aquest divendres a tràmit una sèrie de preguntes per al Govern sobre l'estat actual del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD). Gili vol tenir a la mà la informació donat que és un servei "molt important" i que atén a "gent gran o amb problemes puntuals".

La consellera del PS demana en l'escrit conèixer la xifra de persones ateses desglossada per parròquies i per hores d'atenció requerides, quins requisits han de complir els usuaris per poder rebre l'atenció i si totes les persones que ho sol·liciten que reben l'ajut o hi ha llistes d'espera. Gili també vol conèixer el criteri a partir del qual "es decideix la dedicació horària que s'ofereix a cada usuari" i "de quants treballadors disposa Govern per a oferir el servei del SAD."

El SAD és competència del Govern des de fa un any, després que es transferís la competència des dels comuns i el SAAS, i té l'objectiu de donar suport i millorar la qualitat de vida de les persones ateses i dels seus familiars. Segons va informar l'executiu al febrer, el servei atén a més de 200 persones, tot i que calcula que 10.700 persones grans formen part de la població potencialment beneficiària del SAD, dintre dels quals més de 5.000 tenen més de 75 anys.

stats