Política 26/01/2021

El PS trasllada al Consell d'Europa la preocupació sobre l'excessiva durada dels processos judicials

López dona suport a la tasca del 'company' grec Constantinos Efstathiou sobre el TEDH

ARA ANDORRA
2 min
La intervenció de Pere López.

Andorra la VellaTothom té dret a ser jutjat en un termini de temps que sigui raonable, i així ho ha recordat aquest dimarts el cap de l'oposició, Pere López, a l'assemblea d'hivern 2021 del Consell d'Europa, a Estrasburg. L'excessiva durada dels processos judicials, segons ha explicat López a la Cambra, és un aspecte concret "molt recurrent en les sentències del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH)". Un aspecte que, ha recordat el líder del Partit Socialdemòcrata (PS), "té un impacte directe i molt negatiu sobre la protecció dels drets humans, començant pel dret fonamental que tots tenim a ser jutjats en un termini de temps que sigui raonable", ha detallat López, remarcant que l'estat de dret està constituït per tres potes (l'executiu, el legislatiu i el judicial), i que s'ha de vetllar pel respecte i bon funcionament de totes tres.

Durant el seu discurs, López ha volgut reconèixer la tasca i donar suport al 'company' i membre del Partit Socialista, Demòcrata i Verd de Grècia, Constantinos Efstathiou, qui ha elaborat l'informe sobre l'aplicació de sentències del TEDH que aquest dimarts s'ha sotmès a votació al Consell d'Europa. Al llarg de la sessió, López ha emès el seu vot favorable en representació d'Andorra al dit informe, segons el qual hi ha un total de 5.231 sentències del Tribunal Europeu de Drets humans pendents de ser implementades als països que formen part del Consell d'Europa, entre els quals destaquen Rússia, amb 1.663; Turquia, amb 689, i Ucraïna, amb 591 causes pendents de sentència.

Altrament, el president del grup parlamentari socialdemòcrata ha volgut valorar el treball del Tribunal Europeu de Drets Humans i la importància del fet que compti amb els recursos suficients per poder desenvolupar la seva tasca. En aquest sentit, López ha fet referència al "prestigi i la valoració positiva amb la qual compta el TEDH", i ha encoratjat a tots els estats a contribuir envers la institució.

stats