Política 02/03/2019

El quart manté el silenci

Finalitza el termini perquè la institució respongui al debat sobre la reformulació del seu model, pel que la iniciativa ciutadana demanarà al comú una reunió de poble

C. G.
2 min
L'impulsor de la iniciativa, Lluís Babi, durant la reunió per tractar el futur del quart. / C. G. (ANA)

OrdinoEl 16 de gener la iniciativa impulsada per un grup de ciutadans d'Ordino, encapçalada per Lluís Babi, va organitzar una reunió per tractar la possibilitat de replantejar la institució del quart, pràcticament inactiva, i de retruc mirar també de donar una via d'activitat per a l'hotel Casamanya, propietat precisament del quart. Durant aquesta reunió es va acordar enviar una carta a la junta del quart plantejant quin havia de ser el futur de la institució (si eliminar-lo definitivament o preservar-lo de manera simbòlica), i on també s'instava que convoqués una reunió de poble per debatre-ho. La carta, ha explicat Babi, va ser signada pels presents de la reunió, tramesa el 29 de gener, i donava com a termini un mes per a pronunciar-se. Però el termini ha expirat i no hi ha hagut resposta, tot i la insistència de Babi, que fins i tot ha enviat missatges per mòbil als membres de la junta. "M'han comunicat que l'han rebut, però res més", ha lamentat.

L'impulsor de la iniciativa ciutadana ha explicat que deixarà uns dies més de marge i que mirarà de posar-se en contacte amb el llevador per saber si té la intenció de respondre per fer públic el parer intern dels qui ara lideren la institució, així com convocar la reunió de poble tal com es demana a la missiva. Si no ho fa al llarg de la setmana vinent, Babi acudirà al comú d'Ordino per demanar que siguin ells els que convoquin la reunió d'ordinencs.

Pel que fa a la situació del Casamanya, ara en desús, Babi ha indicat que no hi ha novetats i que se segueix sense trobar-li utilitat. Ara bé, ha augurat que serà tema estrella de la campanya electoral i que, per tant, sortiran a la llum propostes.

stats