Política 18/05/2015

La reforma de Riberaygua estarà a punt a l'agost

El Comú d'Andorra la Vella ha aprovat en el consell d'aquest dilluns la convocatòria del concurs nacional per adjudicar els treballs d'embelliment del carrer Bonaventura Riberaygua

Ana
2 min
Un moment del Consell de Comú d'Andorra la Vella, celebrat aquest dilluns./M.B.

Andorra la VellaEl carrer Bonaventura Riberaygua gaudirà d'una voravia més ampla i una zona enjardinada a partir del mes d'agost. Així ho espera l'equip comunal d'Andorra la Vella, que ha aprovat en el consell de Comú el concurs nacional per adjudicar els treballs d'embelliment. El cònsol major de la parròquia, Jordi Minguillón, ha explicat que a partir d'ara hi ha 21 dies perquè les empreses puguin presentar la seva proposta i després de la seva adjudicació, "la idea és treballar durant un mes o mes i mig".

La reforma de l'avinguda consisteix en eliminar la trentena d'aparcaments que hi ha en zona blava a la part esquerra en direcció a Espanya, i destinar la meitat a eixamplar la voravia i l'altra meitat a zona enjardinada, amb l'eliminació dels actuals arbres que es trasplantaran en altres zones de la parròquia. Segons el cònsol major, "es guanyarà comercialment i serà més agradable entrar a comprar". De fet, el 80% del comerciants va reconèixer en una enquesta estar satisfets amb aquesta reforma que té un pressupost de 130.000 euros.

El conseller de la minoria per SDP, Josep Vila, s'ha mostrat satisfet amb aquestes obres perquè diu, "eren necessàries", però desitja que vagin ampliant les reformes a altres zones "i no es queden sempre a les zones comercials com va passar amb l'avinguda Meritxell".

Per altra banda, també està previst començar a curt termini les obres de l'aparcament de les escoles de Santa Coloma, ubicat a la zona del col·legi Janer i l'Escola Nostra Senyora de Meritxell. Aquesta intervenció, segons Minguillón, està pressupostada i projectada, però començarà quan finalitzi l'activitat escolar de la zona per no afectar la fluïdesa del trànsit.

Andorra la Vella tanca el primer trimestre amb un superàvit de 22.299 euros

La consellera de Finances, Comptabilitat i Administració del Comú d'Andorra la Vella, Maika Nin, ha fet pública la liquidació del pressupost corresponent al primer trimestre del 2015.

Durant els tres primers mesos de l'any, les despeses del Comú han estat de 6.724.438,06, el que suposa un 17,99% del pressupost total. Les principals despeses són de Personal i de Consums, Béns Corrents i Serveis. Pel que fa als ingressos, augmenten fins als 6.746.736,51 euros, el 18,05% del previst per al 2015. Les partides amb les que més diners s'han ingressat fins ara són amb Impostos Directes, Taxes i Altres, i Transferències de Capital. Tot plegat, suposa un superàvit de 22.298,51 euros, "seguim en la mateixa línia de disminuir l'endeutament sense deixar de fer totes les inversions previstes, com ara la del carrer Riberaygua", segons ha declarat Minguillón.

D'altra banda, s'ha aprovat amb l'abstenció de Josep Vila, la proposta d'entrar a tràmit parlamentari la proposició de la Llei de modificació de la Llei qualificada de transferències als comuns. Josep Vila ha assegurat estar d'acord amb el fons però justificava la seva abstenció en el fet que "al Consell General s'ha parlat molt de competències i transferències però estem fent pedaços sense arreglar els problemes".

stats