Política 28/12/2018

Els reptes de final de mandat: l'hotel Casamanya i el centre de congressos

Tant majoria com oposició remarquen la importància de donar una sortida a aquestes dues infraestructures

M. F.
2 min
Un moment del consell de comú celebrat aquest divendres a Ordino. / M. F. (ANA)

OrdinoTant la majoria com l’oposició del comú d’Ordino coincideixen que els principals reptes per a l’any de mandat que queda és poder trobar algú que vulgui explotar el centre de congressos i també una finalitat per a l’hotel Casamanya. D’aquesta manera, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha posat en relleu que “un dels desitjos” seria acabar el mandat “amb aquests dos punts importants solventats”. Des de l’oposició, la consellera Sandra Tudó ha remarcat que esperen que en aquest any que queda es pugui trobar una sortida a aquestes dues infraestructures i, ha afegit, que si no és possible deixar aquests assumptes totalment tancats convindria, si més no, deixar-ho força embastat.

Mortés no ha volgut revelar si tornarà a optar a la reelecció juntament amb Gemma Riba i ha fet èmfasi en què el més important és poder acabar el mandat “amb el màxim acompliment” del programa electoral, amb la qual cosa les matèries pendents del Casamanya i el centre de congressos són dues de les prioritats. En aquest sentit, ha afegit que ara com ara estan entre un 75 o un 80% del programa complert i que la fita seria apropar-se al màxim possible al 100%. Tot i que per trobar una sortida a les dues infraestructures “encara no hi ha res de tancat”, Mortés ha insistit en què hi ha “gent interessada” i ha afegit que esperen que l’impuls a Ordino Arcalís serveixi per atraure inversors a la parròquia. En aquests sentit, s'ha mostrat convençut que l’entrada de Saetde a Secnoa pot ser un al·licient perquè hi hagi “més inversió” a la parròquia.

De la seva banda, les conselleres de l’oposició han incidit en el fet que cal que a l’hotel Casamanya s’hi pugui fer alguna cosa que faci que sigui “un edifici emblemàtic” i que aporti un “renom important” per a la parròquia, tal com ha assenyalat Tudó, mentre que pel que fa al centre de congressos, han dit que cal que "tingui una utilitat major a la que està tenint".

Quant a les properes eleccions generals, han destacat que esperen un “canvi” i han concretat que des de Liberals s’està treballant en les línies programàtiques sense haver tancat “la porta” a un pacte amb el PS a Ordino. D’aquesta manera, tant Tudó com Eva Choy han remarcat que elles sempre han defensat la feina conjunta ja que en qualsevol projecte “si l’objectiu és clar tothom hi té cabuda”. Tudó ha matisat que elles, personalment, es mostren “obertes a treballar amb gent que vol treballar pel país” ja que cal tenir en compte que “la llei electoral dona pel que dona i unir forces és millor”.

stats