Política 25/05/2014

El Front Nacional obté un 30% dels vots dels residents francesos a Andorra

Gairebé un 30% dels francesos residents a Andorra voten el partit de Marine Le Pen, mentre que un 24% es decanten pels conservadors de l'UMP

Ana
1 min
Un resident francès exercint el seu dret a vot / M.C.(ANA)

Andorra la VellaDels 2.285 votants inscrits a Andorra, 375 han exercit el seu dret aquest diumenge a les urnes instal·lades a l'ambaixada francesa amb motiu de les eleccions europees. El resultat és majoritàriament favorable al Front Nacional de Marine Le Pen, amb 111 vots; seguida d'UMP (Union pour un mouvement populaire) amb 90 vots. A més distància s'han situat el partit Europe Écologie amb 43 vots i UDI Modem amb 42. A continuació la llista Choisir notre Europe, composada del Partit Socialista, el Parti Radical de Gauche i el Partit Socialista Europeu; ha obtingut 34 vots i la resta s'han repartit entre les altres candidatures.

D'altra banda, aquest diumenge també han escollit els tres representants consulars, amb la candidatura de Catherine Metayer com a més votada provisionalment. En aquest cas, les xifres facilitades per l'ambaixada indiquen que dels 2.453 inscrits han votat 311 residents i la candidatura de Metayer ha obtingut un 64% dels vots (200) i la de Phillippe Noël un 36% (111). Això si, des de l'ambaixada han recordat que aquest dilluns encara s'ha de computar el vot per internet i pot haver-hi canvis.

stats