Política 08/03/2021

Sant Julià apropa el dia a dia dels cònsols als consellers infantils

L'objectiu és fer partícips als més joves de la gestió comunal

ANA
2 min
Els cònsols de Sant Julià, Josep Majoral i Mireia Codina, amb els dos consellers infantils.

Sant Julià de LòriaAmb la voluntat d'apropar la institució als infants de la parròquia, el comú de Sant Julià de Lòria ha posat en marxa aquest dilluns una nova iniciativa que s'emmarca en els projectes d'aquest curs del Consell d'infants i que consisteix a passar una jornada amb els dos cònsols, Josep Majoral i Mireia Codina. Així doncs, en el projecte 'Un dia amb els cònsols' hi prendran part els vuit consellers infantils, quatre de l'escola andorrana i quatre de la francesa. Precisament, aquest dilluns és el torn dels dos primers, Lilia Amigó i Bernat Vitales.

La voluntat de la corporació és fer als nens i nenes partícips de la gestió comunal i que puguin veure de primera mà el dia a dia del comú. És per això que han visitat els diferents departaments de l'edifici administratiu i s'han entrevistat amb el conseller de Manteniment, Medi Ambient i Sostenibilitat, Rossend Duró, que els ha demanat ajuda per escollir nou mobiliari urbà a la parròquia.

Un moment de l'estada dels consellers infantils al comú de Sant Julià de Lòria.

Els cònsols també han volgut compartir amb els dos consellers els projectes de futur del comú, com la candidatura a la xarxa de ciutats creatives de la Unesco; el parc verd a la zona del nou vial; el Centre de dia; la parròquia universitària; la parròquia sostenible; el nou Espai Jove, el nou parc infantil del Camp de Perot, o el nou espai públic a l'avinguda Rocafort. Precisament, aquest darrer projecte l'han pogut conèixer 'in situ', ja que s'hi han desplaçat conjuntament amb els cònsols.

Seguint amb el compromís d'implicació de la ciutadania en la millora dels equipaments públics, també han anat al parc infantil del Prat Nou, on els dos consellers infantils han traslladat als mandataris les impressions i necessitats dels joves que representen. El projecte 'Un dia amb els cònsols' continuarà dimarts amb dos consellers infantils més i també els dies 16 i 18 de març.

stats