Política 12/06/2019

La secretaria d'Estat d'Igualtat no serà amb exclusivitat

Joan Miquel Casajuana, designat com a nou membre de la Comissió Tècnica d'Urbanisme

Marc R. Fort
2 min
Eric Jover, ministre portaveu. / M. R. F. (ANA)

Andorra la VellaEric Jover, ministre portaveu, ha anunciat aquest dijous en la roda de premsa posterior al consell de ministres que hi haurà una segona secretaria d'Estat que tindrà com a àmbits d'actuació la participació ciutadana i la igualtat. Jover ha assegurat que la seva "acció ha de ser molt transversal a tot el Govern" i ha afegit que "encara és massa aviat per fer pública la persona que s'encarregarà d'aquest departament". D'altra banda, també ha quedat aprovada la nova composició de la Comissió Tècnica d'Urbanisme, amb el jurista Joan Miquel Casajuana com a nou membre. També s'ha anunciat el nomenament de Joan Carles Villaverde, director del departament d'Afers Socials i Joventut; Albert Verdú, director del departament de Sistemes d’Informació; Sergi Nadal, director del departament de Turisme, i Josep Maria Casals, director del departament d'Agricultura. A més, Maria d'Urgell ha estat designada gerent de la Universitat d'Andorra i Xavier Mujal director general d'RTVA.

Treballs al Sagrada Família

El portaveu ha anunciat que el consell de ministres ha aprovat contractar amb caràcter de màxima urgència els treballs de condicionament dels espais del col·legi Sagrada Família que van quedar afectats per una fuita d'aigua ocorreguda el mes de maig. També ha quedat admesa una despesa complementària de 552.268,08 euros (a banda dels 7.124.350,50 euros inicial) al projecte de remodelació de l'escola de Santa Coloma per tal de solucionar uns problemes de filtracions d'aigua detectats en les instal·lacions durant les actuacions que s'hi estaven realitzant des del 2018.

Ha quedat aprovada també, a proposta de Jordi Torres, l'adjudicació a l'empresa Geotech de la campanya de reconeixements geològics-geotècnics de l'obra del Museu Nacional de l'Automòbil, a Encamp. L'adjudicació s'ha fet mitjançant concurs nacional per un import de 36.149,69 euros i té un termini d'execució de sis setmanes.

Reunió amb Macron

El cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat de la síndica general, Roser Suñé, es reuniran amb el copríncep francès, Emmanuel Macron, el pròxim dimarts 18 de juny a les 17 hores. La trobada tindrà lloc al Palau de l'Elisi. Aquesta serà la primera trobada, i el principal objectiu de l'acte serà, entre altres, abordar l'actual situació política i econòmica del Principat.

Nou Institut de l'habitatge

Jover s'ha referit al problema de l'habitatge, assegurant que tot radica "en l'escassa oferta de pisos". El portaveu de l'executiu ha destacat la necessitat de disposar d'elements per facilitar la construcció de nous habitatges i, a banda, anunciar la creació d'un "Institut de l'habitatge, que tindrà que com a objectiu dotar-lo de la màxima funcionalitat possible per erradicar les traves en referència a l'habitatge", però ha afegit que "és massa aviat per donar detalls".

stats