Política 13/10/2019

El SEP espera "que les paraules de la ministra siguin veritat"

La reunió amb el personal eventual i un advocat especialista marca l'estratègia a seguir per la futura reunió amb Vilarrubla

Carles Alonso
1 min
El nou comitè executiu del SEP. / SEP

Andorra la VellaEl Sindicat d'Ensenyament Públic (SEP) espera que les declaracions de la ministra d'Educació i Ensenyança Superior, Ester Vilarrubla, en què indicava que volien treure durant la legislatura edictes per cobrir unes 70 places d'eventuals, "siguin veritat i no només una promesa electoral" perquè, segons el sindicat, "estem molt preocupats amb la situació d'interinatge i per les feines dels eventuals d'aquest país".

Malgrat això, des del SEP es continua amb un cert neguit per la situació dels gairebé 300 professors eventuals que hi ha al país. El sindicat va convocar una reunió informativa del col·lectiu amb un advocat especialista i, d'aquesta manera, "van poder marcar unes línies estratègiques que es posaran en pràctica a la reunió, que ja han sol·licitat a la ministra Vilarrubla", segons indiquen fonts del SEP. La reunió a tres bandes entre SEP, personal eventual i el lletrat especialista va tenir un to constructiu, ja que "l'advocat ens va explicar els quatre punts fonamentals de la Llei de la funció pública i de la Llei del cos d'educació", segons indiquen les mateixes fonts. El SEP espera "parlar amb la ministra per saber com es faran els desplegaments i de les reunions de treball".

Els responsables sindicals han afegit que "intentarem que la ministra ens doni més informació dels edictes, com es procedirà i quants en trauran cada any". Malgrat la bona voluntat de la titular d'Educació, segons el SEP, "hi ha altres punts que cal tocar en aquesta reunió com és la contractació".

stats