Política 07/02/2018

El sindicat comunal d'Escaldes-Engordany es reunirà en assemblea per decidir si fa vaga

Les ordinacions de cada corporació s'adapten a la Llei de Funció Pública

E. J. M.
1 min
Assemblea general del personal de l'Administració Pública, celebrada fa una setmana. / E. J. M.

Andorra la VellaEl sindicat de treballadors del comú d'Escaldes-Engordany (Ustcee) convocarà els seus afiliats i la resta de personal de la corporació a una assemblea per decidir si s'uneixen a la vaga de la Funció Pública. La presidenta de l'Ustcee, Aurora Baena, ha explicat que la setmana que ve es reuniran, i a la trobada han convidat els portaveus dels sindicats del funcionariat, ja que volen preguntar-los dubtes sobre la vaga indefinida i les ILP que es volen impulsar.

El personal dels comuns es regeix segons les ordinacions de cada corporació, però cada ordinació es redacta segons la Llei de Funció Pública, per tant, l'Ustcee vol saber com l'afectarà el projecte de llei que està a punt d'entrar a tràmit parlamentari.

En l'assemblea celebrada a finals de gener, en la qual es va acordar la vaga per majoria, Baena va intervenir per explicar que abans de sumar-s'hi n'havia de parlar amb el personal comunal, i també va preguntar si els sindicats de l'Administració pública donaran suport als treballadors dels comuns.

El comú d'Escaldes-Engordany compta amb el sindicat Ustcee, en el qual hi ha un centenar d'afiliats, que representa una tercera part de tot el personal. El comú d'Andorra la Vella també té sindicat, el Sitca, però actualment està en procés de nomenar una nova junta i no pot emprendre cap acció, tot i donar suport "als nostres companys sindicals". Un tercer comú, el de la Massana, té un sindicat incipient, el Sitcolama, que no s'ha pronunciat. Els altres comuns no tenen organització sindical.

stats