Política 01/05/2018

Els sindicats lamenten que els empresaris vulguin "imposar el seu criteri" sobre les pensions

Destaquen que les decisions haurien de recaure en els treballadors

ARA Andorra
1 min
La CAixa Andorra de Seguretat Social. / Foto: D. R.

Escaldes-Engordany“Trobo fora de lloc que vulguin imposar el seu criteri, ja que han de ser els assalariats els que decideixin”. D’aquesta manera s’ha posicionat el secretari general de la Unió Sindical d’Andorra (USdA), Gabriel Ubach, sobre la proposta de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) sobre la reforma de la CASS, defensant, per exemple, el retard de l’edat de jubilació.

D’aquesta manera, Ubach ha posat en relleu que fa només cinc anys que els empresaris estan obligats a afiliar-se a la CASS i, per tant, no veuen de bon ull que ara vulguin fer prevaldre la seva opinió. De la seva banda, el secretari general del Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT), Guillem Fornieles, ha destacat que “la perversitat” dels òrgans de decisió de la CASS és que els “treballadors estan en minoria”, un fet que segons Lara Vilamala, del Col·lectiu de Funcionaris de la Policia (CFPA), “no és democràtic”. De fet, des del Sindicat de personal de l’administració general (Sipaag), el seu president, Lluís Anguita, es demanava “per què sempre ha de pagar el poble” i “per què no van a buscar on són els diners”.

Ubach ha conclòs que les pensions mínimes haurien de ser el salari mínim interprofessional i que “la gent ha de tenir drets i no almoines”.

stats