Política 17/04/2018

Els sindicats clouen les trobades amb l'oposició amb l'esperança que la llei de la funció pública s'acabi derogant

Pintat mostra la seva sorpresa perquè el text no estigui encara entrat a tràmit i de manera paral·lela DA i treballadors tracten el Codi de relacions laborals

M. F.
2 min
Els consellers liberals Joan carles Camp, Josep Pintat, Josep Majoral i Carine Montaner, els tres últims d'Unió Laurediana, al Consell General d'aquest dijous. / M. F.

Andorra la VellaAmb la reunió que han mantingut amb els consellers d’Unió Laurediana i Independents de la Massana els representants dels funcionaris de la funció pública donen per concloses les reunions amb els grups parlamentaris de l’oposició per abordar el projecte de llei de la funció pública. El portaveu dels sindicats, Gabriel Ubach, ha destacat que aquestes trobades havien anat “força bé”, tot i que continuen reiterant que el text que es discutirà en seu parlamentària no és el que ells consideren que s’hauria d’haver presentat. Per aquest motiu, han demanat als diferents grups que “demanin la derogació” del text i que es pugui impulsar una llei que sigui “realment perdurable en el temps” i fruit del “diàleg”.

Després de la reunió el president del grup parlamentari mixt i conseller d’UL, Josep Pintat, ha destacat que la primera “sorpresa” ha estat constatar que aquest dimarts al matí la llei encara no havia estat entrada a tràmit parlamentari. Pintat ha reiterat que aquest text hauria d’haver estat fruit d’una taula de negociació a diferents bandes per arribar així a una llei “discutida i assenyada” un fet que, ha lamentat, “no s’ha produït”.

Pintat ha volgut remarcar també el “malestar” que ha generat l’elaboració d’aquesta llei, ja que “canvia el sentit” de l’actual funció pública i també s’ha mostrat sorprès que des del Govern s’hagi manifestat que es faran arribar al grup parlamentari de DA un seguit de propostes “per millorar la llei” i, en aquest sentit, s’ha demanat “per què no s’han inclòs” ja en el text. El president del grup parlamentari mixt ha defensat que el més important és saber “quina administració volem” i que davant la “nebulosa” creada i que no han tingut accés al text encara no poden avançar quines accions prendran, entre les quals pot haver una esmena a la totalitat.

Codi de relacions laborals

D’altra banda, els sindicats han mantingut una trobada amb representants del grup parlamentari demòcrata per tractar, en aquest cas, el Codi de relacions laborals. Ubach ha recordat que van fer arribar un seguit de propostes als consellers com ara els dos dies festius, que l’acomiadament lliure fos causal, la tretzena paga obligatòria i que no hi hagués contracte verbal. En la trobada se’ls ha lliurat el text i ara verificaran si aquestes propostes han estat recollides. Ubach ha lamentat que des de DA es defensi que “no s’ha abaratit l’acomiadament” quan des dels sindicats creuen que és al contrari i pel que fa als dos dies de vacances, lamenten que es remetin als convenis col·lectius , ja que “aquesta resposta és un brindis al sol”.

Des dels sindicats esperen també poder mantenir una reunió amb els consellers demòcrates per tractar la llei de la funció pública i, de manera paral·lela, continuen la recollida de signatures per a les iniciatives legislatives populars per una llei de responsabilitat política i el canvi de la llei electoral, així com la demanda de l'avançament de les eleccions.

stats