Política 15/05/2015

Els treballadors de BPA lamenten que s'hagi fet un "ús polític" de les seves declaracions

Els representants dels treballadors de BPA han emès un comunicat per denunciar "la utilització política" que asseguren que s'ha fet de les seves declaracions al voltant de la idoneïtat d'intervenir el banc

Ara Andorra
2 min
Representants dels treballadors en una compareixença recent / ANA

Andorra la VellaEls representants dels treballadors de BPA han lamentat "l'ús polític" que asseguren que s'ha fet de les declaracions que van realitzar dos dels seus portaveus aquest dijous al programa 'Ara i aquí' de Ràdio Nacional d'Andorra (RNA). Ho han fet després que en la sessió d'aquest dijous al Consell General, el cap de Govern, Toni Martí, es referís al fet que en aquesta entrevista els treballadors havien defensat la intervenció de BPA per part de l'INAF.

En un comunicat de premsa remarquen que "després de comprovar la utilització política" realitzada durant la sessió de control del Consell General de dijous, "es vol posar de manifest que els representants dels treballadors mai han pretès polititzar la seva situació ni les seves reivindicacions i, conseqüentment, demanen que no se'ls utilitzi per justificar actuacions polítiques que en cap cas han avalat".

En aquest sentit, manifesten que "un cop publicada la nota del FinCEN i vista la reacció dels corresponsals, dipositaris i contrapartides de mercat de BPA, tècnicament es pot entendre una actuació per salvaguardar els interessos dels clients, dels accionistes i dels empleats, i més concretament pel que fa referència a la limitació de les disposicions d'efectiu a 2.500 euros, per assegurar la liquiditat i solvència del banc, així com l'operativa dels clients del país".

En aquests moments, segueix el comunicat, "es desconeix què va ocórrer els dies previs i els posteriors a la publicació de la nota del Tresor nord-americà". En el moment en que es disposi d'aquesta informació, continua, "l'associació de treballadors de BPA es reserva el dret d'emprendre les accions que es creguin oportunes" i serà aleshores quan "es valorarà si cal qüestionar el procediment emprat". Un procediment, destaquen, respecte el qual els treballadors "no han manifestat la seva conformitat".

Per acabar, els treballadors asseguren que no es pot qüestionar la seva "professionalitat i honorabilitat"

stats