Política 21/05/2021

Ubach defensa les vacunes i el multilateralisme per combatre la crisi actual

La ministra ha instat a tots els membres del Consell d’Europa a seguir unint forces per evitar el retrocés de la democràcia

ANA
2 min
La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, durant la seva participació en la 131a sessió del comitè de ministres del Consell d’Europa.

Andorra la VellaLa ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha participat aquest divendres en la 131a sessió del comitè de ministres del Consell d’Europa, que enguany s’ha celebrat a Hamburg en format híbrid a causa de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2. Ubach ha fet esment durant el seu discurs de la importància de les vacunes per lluitar contra la Covid-19. En aquest punt, ha destacat que “més del 40% de la població vacunable del Principat ja ha rebut alguna dosi”, i ha agraït que la cooperació amb Espanya, França –i Portugal properament– així com el mecanisme del programa Covax hagin permès l’arribada de vaccins al país.

Així, Ubach ha defensat el multilateralisme com l’eina clau “per tal de superar aquesta crisi mundial; cal lluitar junts”. En aquest sentit, també ha recordat la recent entrada d’Andorra tant al Fons Monetari Internacional com al Banc de Desenvolupament del Consell d’Europa.

La titular d’Afers Exteriors també s’ha referit a la preocupació expressada per la secretària general del Consell d’Europa en el seu informe anual, on s’apunta a un retrocés a tot el continent de la democràcia i el respecte pels drets humans. Justament, Ubach ha indicat que aquest mes s’ha commemorat el 10è aniversari de la signatura del Conveni d’Estambul, la norma internacional de referència pel que fa a la lluita contra la violència de gènere i domèstica –una xacra que s’ha vist agreujada durant el confinament– i ha lamentat la sortida del conveni d’un dels seus membres fundadors, informen des del Govern.

Finalment, Ubach ha destacat la celebració de la 27a Cimera Iberoamericana de caps d’Estat i de govern celebrada a Andorra el mes passat, i ha instat a tots els membres del Consell d’Europa a seguir unint forces per evitar el retrocés de la democràcia. “No podem permetre’ns perdre el que tant ens ha costat aconseguir”, ha defensat.

El Consell d’Europa és la principal organització d’àmbit europeu que vetlla per la democràcia, el respecte dels drets humans i l’estat de dret. Andorra n’és un dels seus 47 membres des del 1994. Després de la presidència d’Alemanya, ara n’assumeix la direcció Hongria.

stats