Política 11/12/2019

Units pel Canvi ampliarà el passeig del riu des d'Aixovall fins a la frontera

Tercervia impulsarà un projecte d'economia circular amb la massa forestal dels boscos de la parròquia

M. P.
2 min
Els candidats d'Units pel Canvi al passeig del riu de Sant Julià de Lòria. / M. P.

Sant Julià de LòriaLa candidatura d'Units pel Canvi a Sant Julià de Lòria vol ampliar el passeig del riu de la parròquia des d'Aixovall fins a la frontera hispanoandorrana. Així ho ha explicat aquest dimecres la número dos de la candidatura, Maria Carme Sánchez, qui també ha posat en relleu que es podria aprofitar l'altre marge del riu, que actualment està en desús, per instal·lar-hi un mirador, diversos berenadors i bancs per a descansar amb l'objectiu que "el puguin gaudir totes les famílies, sobretot a l'estiu".

La candidata ha criticat, a més, l'estat actual en el qual es troba el passeig, que ha patit una falta de manteniment els darrers anys, sobretot per culpa dels propietaris de mascotes que no recullen les tifes dels seus animals. A banda, també ha indicat que faria falta una remodelació de les baranes, del terra i de les xarxes de protecció. Tot plegat, per tant, "necessita una reestructuració acurada", ha afegit. D'altra banda, Sánchez també ha manifestat que el cost de la reforma no seria molt elevat, tot i que dependria dels comptes del comú fer tota l'ampliació d'una vegada i, si no fos possible, es faria per trams.

Pel que fa a l'activitat esportiva del ràfting, una proposta en la qual ha insistit molt els darrers mesos Josep Miquel Vila, Sánchez ha assenyalat que, malgrat que "no som experts, ja vam veure que no podia ser", ja que "si FEDA no col·labora, és impossible" i, a més, l'activitat només es podria dur a terme durant "un o dos mesos".

Projecte d'economia circular

La candidatura de Terceravia + Unió Laurediana + Independents de Sant Julià de Lòria impulsarà un projecte d'economia circular amb la massa forestal dels boscos de la parròquia per tenir uns boscos sanejats, nets i atractius turísticament.

El candidat de la formació, Josep Majoral, ha declarat aquest dimecres a Naturlandia que "volem una parròquia sostenible, tant energèticament com mediambientalment parlant". Per a la candidatura laurediana, la transformació progressiva cap a una parròquia sostenible i que permeti treballar per incrementar l'ús de les energies renovables és fonamental.

Un dels altres punts que ha explicat Majoral ha estat el tema de les energies renovables. "Volem que els edificis públics de Sant Julià siguin un referent d'energia neta i renovable", ha afegit l'exconseller general.

Per a Majoral, a més, és prioritari implementar una ordinació que reguli el trànsit rodat per la muntanya, ja que "cal vetllar per reduir l'impacte visual de la parròquia".

stats