Política 27/05/2019

L'USdA denuncia que hi ha empreses que no apliquen l'IPC

"La CEA no té constància de cap irregularitat", ha dit Cadena

Ara Andorra
1 min
El secretari general de l'USdA, Gabriel Ubach. / ARXIU ANA

Andorra la VellaL'USdA ha denunciat aquest dilluns que està rebent moltes queixes de treballadors que no han vist reflectides a les seves nòmines l'augment salarial del 0,7% de l'IPC que va decretar obligatòriament el Govern a totes les empreses. Malgrat aquestes denúncies, Gerard Cadena, president de la Confederació Empresarial Andorrana (CEA), assegura que "no tenim constància que existeixin treballadors que estiguin patint aquesta situació". Cadena, d'altra banda, ha recalcat que "seguirem ben d'aprop a les empreses i en el cas de presenciar alguna irregularitat, prendrem les mesures que siguin necessàries".

El sindicat expressa que ha rebut una "allau de queixes" i aprofita aquesta situació per denunciar que "la situació laboral i social a Andorra es degrada dia darrere dia i a les famílies dels treballadors i pensionistes cada dia se'ls hi fa més difícil arribar a final de mes, en una societat que, per una altra banda, està venent habitatges a 17.000 euros el metre quadrat. Cada dia les dues Andorres s'evidencien cada cop més", sentencia l'organització.

Segons va acordar el Govern en el darrer tram de legislatura, l'empresari ha de repercutir l'IPC en el salari de tots els treballadors que cobren menys de 24.000 euros. Aquesta va ser una de les mesures que busca intentar millorar la precarietat actual d'algunes famílies, que va anar acompanyada d'altres com l'increment dels lloguers segons l'IPC o l'augment de les pensions mínimes.

stats