Política 17/07/2015

El viceministre d'Afers Exteriors rus visita Andorra amb la voluntat d'enfortir lligams econòmics

Aleksei Meshkov ha destacat la necessitat de fer accions tant a Andorra com a Rússia per donar a conèixer les oportunitats d'inversió que ofereix el Principat

Ana
2 min
matge de la visita oficial a Andorra del viceministre d'Afers Exteriors rus, Aleksei Meshkov,

Andorra la VellaAmb motiu de la commemoració dels 20 anys de relacions diplomàtiques entre Rússia i Andorra, el viceministre d'Afers Exteriors rus, Aleksei Meshkov, ha realitzat, aquest divendres, una visita oficial al Principat amb l'objectiu d'enfortir els lligams econòmics entre ambdós països. En el marc de la visita, el viceministre, que ha visitat el país acompanyat d'una delegació russa, s’ha reunit amb el cap de Govern, Toni Martí, i també amb el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, amb qui ha comentat diversos aspectes d'interès comú.

Ambdues parts s’han congratulat de les excel·lents relacions establertes i s’han compromès a augmentar l’entorn d’acció, que fins ara havia estat centrat en el turisme, cap a l'àmbit econòmic. Així, els dos ministres han coincidit en destacar la necessitat de fer accions tant a Andorra com a Rússia per donar a conèixer el procés d’obertura econòmica del Principat i les oportunitats d’inversió per a empresaris russos.

Durant la jornada s’ha fet un avenç de la presentació del llibre Voloshin, que serà el sisè de la col·lecció 'Andorra i els viatgers', i en aquest cas estarà dedicat a Rússia. S’ha decidit que a més d’Andorra, el llibre es presentarà també a Moscou, amb presència d’autoritats andorranes i les principals personalitats del món cultural rus.

La delegació russa ha comptat també amb la presència de l’ambaixador, Yuri Korchagin, el cònsol honorari, Pere Joan Tomàs, el segon secretari de l’Ambaixada de Rússia, Evgeny Evdokimov, i el tercer secretari, Igor Ermolenko.

El cònsol honorari, Pere Joan Tomàs, condecorat

L’ambaixador Aleksei Meshkov ha aprofitat el seu desplaçament a Andorra per celebrar l’acte de condecoració del cònsol honorari, Pere Joan Tomàs, per part del govern rus en reconeixement de la seva trajectòria a favor de la integració dels residents russos a Andorra, així com de la seva col·laboració en l’àmbit consular. Els actes pel 20è aniversari clouran a la tardor amb un concert de cançó tradicional russa.

stats