Política 05/07/2020

Vives felicita per carta al nou primer ministre francès

Ana
1 min
El copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, durant el seu discurs al Palau Episcopal. / M.P. (ANA)

Andorra la VellaL'arquebisbe d'Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha fet arribar aquest diumenge, a través de l'ambaixadora de França a Andorra, una carta al nou primer ministre francès, Jean Castex, per felicitar-lo pel nou càrrec. En l'escrit el copríncep l'anima a "treballar en estreta col·laboració" amb el copríncep francès, Emmanuel Macron, així com tenir en compte les "necessitats i sensibilitats diverses" a l'hora de dirigir l'acció de Govern.

Vives espera que el nou dirigent mantingui "una preocupació preferent per la justícia, la pau i el progrés de la nació francesa" i, a més, recalca que el Principat i les seves autoritats volen "mantenir i enfortir els profunds vincles històrics i fraterns que ens uneixen".

Segons ha recordat el Bisbat d'Urgell aquesta tarda a través d'un comunicat, Castex ja va rebre Vives en un acte institucional l'any 2018 amb motiu de la celebració dels 50 anys de la Universitat Catalana d'Estiu a Prada. Un esdeveniment en el qual el copríncep va acudir juntament amb el síndic del moment, Vicenç Mateu.

stats