Política 02/03/2015

El vot en blanc es duplica respecte al 2011 situant-se en el 6,61%

1.064 electors no van voler donar el seu vot a cap partit, amb el percentatge més elevat a la parròquia de Canillo

N.m.
2 min
Un elector diposita el seu vot a la capital /M.C.

Andorra la VellaEl percentatge de vots en blanc en aquestes eleccions generals ha augmentat considerablement respecte a les eleccions generals del 2011, situant-se en el 6,61% dels vots emesos. En aquests comicis hi ha hagut un total de 1.064 electors que han volgut exercir el seu dret a vot però no s'han decantat per cap partit polític. No obstant, aquest percentatge és sensiblement inferior als vots blancs que es van emetre a les eleccions comunals del 2011, que van suposar l'11,1% del total.

A més del 34,4% d'abstenció que s'ha registrat en aquests comicis, també cal tenir en compte els electors que sí que han volgut votar però que ho han fet en blanc, manifestant així que no hi ha cap partit amb el que se sentint representants. Mentre que a les eleccions generals del 2011 es van registrar un total de 523 vots en blanc, el que suposava el 3,22% dels vots emesos, en aquests comicis se n'han comptat 1.064, és a dir el 6,61% dels vots escrutats.

Aquesta xifra és especialment significativa a Canillo, on tot i el triomf absolut de DA, 123 electors van votar en blanc (el 19%). A les eleccions comunals del 2011 Canillo ja va registrar un percentatge elevadíssim de vots blancs, del 42%, però la situació era ben diferent ja que només una candidatura optava a la corporació comunal, mentre que en aquesta situació hi concorrien dues, DA i PS.

El percentatge de vots en blanc també ha estat molt significatiu a la capital, que ha estat alhora la parròquia amb més absentisme, i que alhora és la parròquia amb més electors. En total, dels 4.343 vots emesos, 404 eren blancs, és a dir, el 9,3%, un percentatge superior als darrers comicis generals, quan va tenir un 3,3% de vots en blanc.

Les parròquies més disputades en aquests comicis, les de les valls del Nord, en canvi, van ser les que van tenir un percentatge de vot blanc més baix, tal com ja s'havia donat en les conteses electorals anteriors. A la Massana es va registrar un vot blanc del 5,8% i a Ordino només 72 electors van votar en blanc, representant el 5,95%.

stats