Fiat lux

Molt bé, sí senyor. Anem omplint el país de museus tangencials, a l'espera que els que tinguin prou visió de futur i capacitat d'influència s'atreveixin a posar fil a l'agulla

Més bones notícies. Al nou edifici d'Andorra Telecom hi haurà, al costat d'un parc empresarial tecnològic, espai per a establiments comercials, que seran de dos tipus: els 'premium' (sic) i els generals (o no 'premium'). Ho veurem, si Déu no disposa altrament i el vent dels pressupostos bufa favorable, d'aquí a quatre anys.

Ah sí, i també es preveu consagrar dos mil tres-cents metres quadrats a un espai "museístic o d'exposicions", que necessàriament hauria de tenir alguna cosa a veure amb les noves tecnologies. Com que l'ampliació farà que s'ocupi l'edifici de Bombers, això implica que molt probablement els frescos de Santa Coloma hauran de buscar-se un altre emplaçament provisional, segurament també a les fosques, tot i que en el moment en què els van pintar es van utilitzar totes les innovacions tecnològiques de l'època. Però són relíquies ràncies, sants pintats. Molt bé, sí senyor. Anem omplint el país de museus tangencials, a l'espera que els que tinguin prou visió de futur i capacitat d'influència s'atreveixin a posar fil a l'agulla.

Necessitem un espai museístic de referència, on es pugui explicar als visitants però sobretot als andorrans qui som, d'on venim i potser cap a on anem, i que sigui sobretot un centre que generi cultura, coneixement i reflexió. Que és car? Sí, naturalment. Tan car com tants d'altres dispendis caríssims. Més cara és la ignorància. Caríssima.