L'ACU proposa un canvi en els contractes de lloguer

L'associació ha presentat la mesura al Raonador del Ciutadà, que serà l'encarregat de canalitzar les queixes sobre l'habitatge

L'Associació Andorrana de Consumidors i Usuaris (ACU) proposa un canvi en la regulació dels lloguers perquè, en comptes que els contractes siguin primer de cinc anys i després es vagin renovant any a any, el primer contracte signat entre la propietat i l'arrendatari sigui de cinc anys, el segon de tres o cinc anys, el tercer de dos anys i els següents d'un any. "La intenció és donar una estabilitat als llogaters", ha apuntat el president de l'ACU, Lluís Ferreira, en declaracions a l'ANA.

Tot això després d'una setmana en què es va presentar un estudi sobre el preu mitjà de l’habitatge de lloguer al 2017 a la Comissió Nacional de l’Habitatge i, aquest dimarts, un informe sobre el cost real de vida al Principat d'Andorra elaborat pel departament d'Estadística a la comissió legislativa d'Afers Socials pel ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, on s'afirmava que el cost de la vida superava els 1.000 euros. "Estic digerint les estadístiques", explica Ferreira, que veu com "alguna cosa no va bé" perquè "primer es deia que es generava alarmisme amb els pisos de lloguer i ara resulta que el cost de vida d'una llar unipersonal és de més de mil euros quan el salari mínim és de 1.017 euros", ha declarat el president de l'associació.

Aquest dimecres han presentat la proposta al raonador del ciutadà, on també han decidit centralitzar totes les denúncies relacionades amb l'habitatge en el seu despatx amb la intenció de tenir més força enfront del Govern. De moment, el raonador ha reunit més de 100 denúncies sobre el tema.