Les AMPAs dels tres col·legis confessionals volen parlar d'educació sexual

Les associacions de les diverses escoles han preparat dos dies de tallers per parlar sobre la matèria

Debatre sobre les diferents etapes de desenvolupament sexual dels nens i nenes i tenir a l'abast les eines sobre com actuar, dir o fer en aquest tipus de situacions. És el que volen saber els membres de les associacions de mares i pares (AMPAs) del col·legi Janer, l'escola Sagrada Família i el col·legi Sant Ermengol, i per això han organitzat dos dies de tallers on parlaran d'educació sexual. "A primària ja comencen a fer preguntes", explica el membre de l'AMPA Col·legi Janer Nino Marot, i és per això que els pares "vam pensar a fer-ho per donar les respostes correctes". La iniciativa va sorgir de la seva agrupació, però van veure idoni fer-la extensiva als altres dos col·legis confessionals. Els pares i mares veuen com aquesta idea pot completar la formació que reben a les classes, ja que "si des del ministeri es parla des d'un punt de vista més tradicional i biològic, nosaltres ho fem des d'un punt més actual", ha aclarit Marot.

Per poder dur a terme els tallers en un primer moment van pensar en professionals del país, però se'ls va fer "difícil". Per aquest motiu es van posar en contacte amb la sexòloga i educadora social Lupe García, que treballa en diferents ciutats espanyoles impartint xerrades sobre educació sexual i prevenció de violència de gènere. Adreçats especialment a mares i pares, també està obert a qualsevol persona adulta que tingui dubtes sobre el tema. Seran els dies 11 i 12 de març a dos quarts de vuit a la sala Consòrcia del Centre de congressos d’Andorra la Vella i l’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

El primer dia la sexòloga se centrarà en aquells que cursen l'educació primària i, per fer-ho, partiran de situacions teòriques com 'Lluc i Miquel, 4 anys, es despullen i s'observen', 'Marta, 10 anys, anuncia a casa seva que té xicot' o 'Leo, 11 anys, pregunta si dues noies poden ser parella'. En el segon dia, adreçat a pares i mares amb fills adolescents, es donaran les eines necessàries per saber què fer si el noi o noia surt corrents cada vegada que els pares volen parlar amb ell de sexualitat, si troben un condó a la cartera de la seva filla o si veuen que les últimes pàgines de l'historial del seu ordinador són pàgines pornogràfiques.