Publicitat
Publicitat

AUTEA reivindica un servei més ampli de Salut Mental

L'Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra celebra un conjunt d'actes per commemorar del Dia mundial de l'autisme que tindrà lloc el 2 d'abril

L'Associació d'Afectats d'Autisme d'Andorra (AUTEA) ha volgut reivindicar un millor servei de Salut Mental dins de la celebració dels actes commemoratius del Dia mundial de l'autisme, que han tingut lloc aquest divendres, tot i que oficialment se celebra el 2 d'abril.

La presidenta d'AUTEA, Maite Martínez, ha considerat que a Andorra no hi ha un servei bastant ampli per tractar les persones diagnosticades amb aquest trastorn neurològic, "hi ha moltes llistes d'espera i costa fer un seguiment, esperem que es vagi regulant".

L'Associació d'Afectats d'Autisme està treballant amb l'organització de xerrades i formacions per donar una major difusió i sensibilitzar la societat, ja que cada cop hi ha més casos de persones que pateixen autisme. En aquest sentit, Martínez ha explicat que "no hi ha més casos, sinó que es detecten millor".

Dins de les activitats organitzades aquest divendres amb motiu del Dia mundial de l'autisme, l'escriptora Gemma Lienas ha presentat per videoconferència el seu llibre 'El rastre brillant del cargol', protagonitzat per un jove amb síndrome d'Asperger, una forma lleugera d'autisme.

A més a més, a continuació, i també amb videoconferència des de Veneçuela, la nutricionista, Andreina White, especialitzada en nens amb trastorn del desenvolupament, s'ha dirigit als presents per oferir el seminari 'Trastornos del desarrollo y la alimentación'.

Maite Martínez ha explicat que les persones que pateixen autisme són més sensibles a una sèrie d'aliments i poden tenir més alteracions a nivell intestinal i per tant, veure afectat el seu tractament del trastorn.

El proper dijous 2 d'abril, Dia mundial de l'autisme, l'església d'Andorra la Vella s'il·luminarà de color blau, el color de l'autisme.