Abusant de les excepcions al confinament

Andorra s’omple de persones que participen en tota mena d’activitats restringides tot i l’emergència sanitària 

L’augment de les temperatures i el bon temps que es registra des del cap de setmana passat ha fet que nombrosos espais públics com berenadors, passejos vora els rius o camins de muntanya s’hagin omplert com si l’emergència sanitària s’hagués acabat. Les excepcions autoritzades pel Govern perquè la població pugui sortir de casa un cop al dia amb finalitats esportives, de passeig o de lleure han generat tota mena d’ actituds incíviques i irresponsables.

Barbacoes, passejades en grup sense respectar la distància social de seguretat, entrenaments de vàries hores per circuits urbans o camins de muntanya, escalada, motos de trial, famílies passejant en l’horari reservat per a la gent gran o trobades de joves i adolescents en espais públics. Són tan sols alguns exemples de l’abús a les excepcions al confinament.

Serveis de circulació i policia intenten posar fre a les actituds incíviques, tot i que sense gaire èxit degut a l’evident impossibilitat de controlar tot el país. Mentre les xarxes s’han omplert i continuen omplint-se de denúncies i comentaris, un percentatge de la població continua fent cas omís de les restriccions i recomanacions sanitàries. Tot això, al mateix temps que desenes de professionals i voluntaris es deixen la pell per aturar una pandèmia que, pel seu comportament, sembla que a alguns no els afecta.