Acció Feminista se suma a la protesta contra les lleis laborals

Creuen que la nova legislació no afavoreix la igualtat de gènere i que a més, entre d'altres qüestions, afavoreix "la precarietat laboral"

Acció Feminista Andorra ha decidit sumar-se a la protesta contra les lleis laborals que se celebrarà dilluns de la setmana que ve a les 20.30 hores. Ho fan en constatar que aquesta legislació “no va en la línia d’assolir la igualtat de gènere, tal com recomanen els organismes internacionals i com estableix el pacte europeu per a la igualtat de gènere”.

Des d’Acció Feminista recorden, a través d’un comunicat, que van demanar als grups polítics que repensessin el Codi de relacions laborals i “tinguessin en compte mesures que realment afavorissin la conciliació familiar i laboral de les dones i els homes, i que permetessin avançar en favor de la igualtat en l’àmbit laboral”.

Davant la legislació aprovada, destaquen, constaten que si bé les baixes per maternitat i paternitat s’han ampliat es “continua perjudicant a les dones i la seva projecció professional, en no haver-hi prou mecanismes ni garanties que facin que els empresaris no discriminin dones en edat fèrtil”. Que no hi ha mesures clares per a la conciliació familiar i laboral. També destaquen que les mesures d’igualtat es poden establir per convenis però que la llei “no incentiva” que n’hi hagi. A més, creuen que les lleis afavoreixen “la precarietat laboral, i incideixen negativament en els col·lectius més vulnerables, i concretament entre les dones que tenen uns salaris més baixos”. També lamenten que les mesures per lluitar contra la bretxa salarial hagin quedat pendents per a la Llei d’igualtat.