Acció conjunta per lluitar contra l'estigma de les malalties mentals

Aprofitant el partit del BC MoraBanc Andorra a l'Eurocup, aquest dimecres es distribuiran passamans i es farà la lectura d'un manifest

Per commemorar el Dia mundial de la salut mental, que se celebra aquest dimecres 10 d’octubre, el ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, el Bàsquet Club Morabanc Andorra, l’Associació de familiars per a la salut mental a Andorra (AFMMA) i el Servei de Salut Mental del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària han organitzat una acció de sensibilització aprofitant el partit de bàsquet de l’EuroCup que es jugarà aquell dia a les 20 hores, al pavelló del Govern.

La finalitat d’aquesta campanya és contribuir al trencament social de l’estigma negatiu que, tradicionalment, associa malaltia mental amb conceptes com incapacitat, irresponsabilitat i agressivitat. Tal com assenyalen des de l'executiu, es tracta de malalties que passen desapercebudes per a la majoria de la població, fet que en ocasions comporta que es produeixin situacions d’exclusió i aïllament de les persones que les pateixen. Això agreuja, afegeixen, la vivència personal de la pròpia malaltia i disminueix la seva qualitat de vida.

Per tal de donar visibilitat a la problemàtica de la salut mental des d’una vessant lúdica, el partit de bàsquet oferirà l’oportunitat de divulgar aquesta campanya de sensibilització a un ampli sector de la societat andorrana. El públic assistent al partit, que enfrontarà el BC MoraBanc Andorra al Germani Brescia Leonessa, es trobarà al seu seient un passamà informatiu relatiu a la salut mental. També podran veure, a la mitja part, la projecció d’un vídeo en què els jugadors diran les frases del passamà en diferents idiomes. També es farà la lectura d’un manifest per part d’un representant de l’AFMMA.