Publicitat
Publicitat

Activitats esportives gratuïtes pels joves tutelats i extutelats pel Govern

Un acord amb l’empresa Raca els permetrà practicar ràfting, raquetes de neu o vela

Actualment, el Govern té 25 joves sota la seva tutela i, a partir d’ara, aquests joves i els que siguin extutelats i menors de 21 anys podran realitzar activitats esportives i de lleure gràcies al conveni que l’empresa Raca i l’executiu han signat aquest dilluns a la tarda. L’empresa, amb activitat a Vilanova i la Geltrú, al Pallars Jussà i ara a Andorra, fa activitats de vela, ràfting, piragüisme i raquetes de neu.

El conveni té una durada indefinida i ambdues parts indiquen que la intenció és ampliar-lo perquè els joves puguin realitzar encara més activitats. La societat oferirià una sortida anual gratuïta i un descompte del 50% per a addicionals sortides als infants i joves tutelats i extutelats. Les activitats no estan encara marcades a l’agenda i tampoc es coneix la quantitat de joves que s’acolliran al conveni. Cal destacar que aquest hivern ja es va dur a terme una primera activitat de prova i que va ser gratuïta pel Govern. El ministre també ha apuntat que aquest acord permet potenciar l’associació publicoprivada i ha recordat que s’ha pogut realitzar gràcies a l’obertura econòmica.

Raca realitza aquest tipus de convenis per impulsar un retorn a la població i per ajudar a les persones que estan en situació d’exclusió social perquè “cada vegada estiguin menys excloses”, ha apuntat Carlos Rabaneda, administrador únic de la societat mercantil andorrana Raca. Rabaneda ha apuntat que les activitats estan preparades per a tothom.