Adjudicat un nou tram del futur vial de Sant Julià per un cost de 2,7 milions

El cost total de l'obra serà de 8 milions d'euros i es preveu finalitzar-la el desembre del 2019

Les obres per finalitzar el vial de Sant Julià segueixen el seu curs. Aquest dimecres el consell de ministres ha aprovat una nova adjudicació corresponent a les obres del tram de carretera comprés entre l’enllaç de Fontaneda i el carrer Isidre Valls, és a dir, el vial en si. Amb anterioritat, ja s’han licitat i s’estan executant els treballs de connexió d’aquesta variant a l’enllaç sud a l’alçada del pont de la carretera secundària de Fontaneda, i a l’enllaç nord a l’alçada del carrer Isidre Valls. La nova adjudicació mitjançant concurs nacional ha recaigut en la UTE Cevalls–Locubsa per un import de 2.787.795 euros. Aquest projecte té una longitud d’uns 330 metres, i una amplada de quinze, amb dos carrils en sentit descendent i una bateria de llocs per aparcar i carril bici. El termini d’execució de les obres és de 14 mesos i segons va detallar el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, la previsió per l'entrada en funcionament del vial és el desembre del 2019 amb un cost total de 8 milions d'euros. 

La sessió de consell també ha servit per adjudicar els treballs d'aixampla parcial de la CG6 des de la rotonda d'Aixovall fins al final de la recta inicial de la carretera. L’adjudicació de les obres mitjançant concurs públic nacional ha recaigut en l’empresa Cevalls, per un import de 908.022 euros. Aquestes obres pretenen millorar l'accés i l'aparcament al centre educatiu de Formació Professional. Els treballs d’eixampla són principalment pel marge dret, tot i que també es preveu millorar les connexions per voravia pel costat esquerre (costat del Centre de FP). També es contempla la millora dels drenatges de la carretera, així com altres elements d’urbanisme com els fanals i voravies. El termini previst d’execució dels treballs és de 8 mesos.

Millores a l'antiga duana del Pas 

Rehabilitar la façana de l’antiga duana del Pas de la Casa per evitar el deteriorament que està patint la infraestructura a causa del seu desús i per l'adversa climatologia del poble fronterer és l'objectiu d'una nova licitació del Govern. Actualment les façanes nord i nord-est pateixen despreniment parcial del revestiment exterior, i l'edifici té importants filtracions d’aigua, trencament i moviments de finestres i portes. Ara la construcció s’utilitza com arxiu i ubica equipament tècnic d’Andorra Telecom, d’aquí la importància d’actuar en aquest immoble, sense obviar la imatge d’abandó que suposa. 

D’altra banda, també s'han licitat les obres d’impermeabilització de la coberta del pati de l’escola del Pas de la Casa per tal de resoldre el problema de filtració d’aigua que actualment pateix l’immoble, a través de les juntes dels panells que cobreixen la teulada. L'executiu també ha licitat nous treballs emmarcats en la millora del paisatge en l’entorn urbà fronterer del Pas de la Casa, un projecte que el Govern està desenvolupant des del mes de maig de 2016. Les obres de la nova fase licitades contemplen l’arranjament de l’avinguda del Consell General i un tram de la CG2. En aquest sentit, es reordenarà, i s’embellirà un tram d’uns 350 metres, comprés entre l’inici de l’avinguda del Consell General (CG2) i el pont sobre el riu Arieja. 

La sessió de consell de ministres també ha servit per convocar un segon concurs nacional públic per a la realització dels treballs de creació del vestidor del personal i millora dels circuits de circulació del bloc quirúrgic de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell. Aquesta segona convocatòria s’aprova després que el 19 de setembre el Govern va acordar declarar deserta l’adjudicació d’aquests treballs a l’única empresa concurrent atenent que aquesta presentava una oferta amb un increment econòmic, no justificat pel Govern, del 92% sobre l’estimació base. Els treballs més significatius consisteixen a enderrocar part dels espais existents, trasllat dels elements actuals a una nova ubicació, canvi de les circulacions existents, modificació del sistema de regulació i d’extracció de l’aire, així com la creació de noves dependències. Finalment el Govern també ha aprovat la licitació de la 1a fase dels treballs d’arranjaments de la CS-270, carretera de la Vall d’Incles, a la parròquia de Canillo.